Eller holy cows …

Den senaste tiden har det blivit mycket märkbart att det finns heliga kor som man inte får ha en (negativ) åsikt om.

Ingvar Kamprad, IKEAS grundare är mer helig än kungen, professor Mohammed eller Olof Palme. Och fast Börjes Betong- och Hålsågning eller Phias Fot- och Blomsterhandel är tvungen att skatta för vartenda öre man intjäner är det självklart att kung Ingvar ska kunna sno undan miljarders miljarder från skattmasen. Att han dessutom med otrevliga metoder sätter svenska möbelfabrikanter på potttkanten genom att lägga storoder till dessa vilket tvingar dem att skaffa nya maskiner och säga upp kontrakt med andra småkunder och sedan säga upp kontrakten, låta företagen gp i putten och sedan köpa upp maskinparkerna billigt och installera i Polen, Rumänien eller Slovakien.
Självklart måste vi kunna kritisera Kamprad och hans dubbelmoral.

SAAB har just fått ett (tillfälligt) lyft med Spyker Cars som ny ägare. Att företaget “går bra” för att man sålt gamla utrustning till kineserna och fått förmånliga lån får man inte prata högt om. Att förutspå företaget en dyster framtid för att försäljningen går trögt är tabu.
Store hjälten Vladimir Antonov är friad från alla misstankar om samröre med maffian, men det vet ju varje ryss att de som klev ut från sina trånga 2-rumslägenheter i ryska storstäder med 200 rubel i månadslön plötsligt hade mångmiljonbelopp på banker i skatteparadis inte bara var involverade med maffian; de var maffian.
För SAAB-entusiasterna är Antonov en hjälte, men jag skulle aldrig låta honom skjutsa min dotter till affären …

Vänersborgs bandyhall, gemenligen kallad Arena Vänersborg eller Gökungen eller av Lars-Göran Ljunggren benämnd som “40-miljonerstak över bandyisen”.
Slår man upp lokalblaskan, TTELA, läser man ofta insändare där människor tycker att tjôtet om arenan ska sluta. Jag tror att insändarna riktar sig till de få som vågat kräva att alla turer kring den plåthangaren ska göras offentliga, men insändarna borde istället rikta sig till duo Ljungberg&Larsson och kräva att dessa dels redovisar hur i helvete 40 miljoner kunde bli 1/3 miljard och dessutom att dessa två gynnare tar FULLA ansvaret för sitt grova försnillande av gemensamma medel.