Nordea gick häromdagen ut med en rapport där man torrt redovisade vad en nedläggning av SAABs fabrik skulle innebära för Sverige. Redovisningen gav att ytterst marginellt skulle landet påverkas (negativt). Dock blev det liv på DHKV – Den Heliga Kons Vänner – vilka, representerade av Specialdemokraternas kamporganisation, LO, uppmanade medlemmar att lämna Nordea.

Det här är inte första gången LO ger sig på en elementär rätt att yttra sig i en sak. Tidigare har kloka människor som haft en negativ bild av SAAB och dess framtid fått kritik av facket på SAAB, alltså ingen takhöjd här inte och definitivt ingen analytisk förmåga.

Jag kan ju förstå att några tusen SAAB-jobbare är måna om att behålla sina jobb men med en holländsk äventyrare och en dubiös rysk kapitalist vid rodret kan man ju tillåta sig och andra att vara lite tveksamma.

Hade jag NU haft mina bankaffärer med Nordea hade jag bytt bank, för vem vill att en ryggradslös och feg bank ska förvalta mina pengar.