Det är väl märkligt ändå, oavsett vilken färg regeringar har haft har man alltid behandlat arbetslösa som hundar. Alla möjliga projekt för att sätta folk i arbete har uppfunnits. För löner som normalt skulle fått fackförbund att gå i taket har arbetslösa satts på allehanda besynnerliga, meningslösa men också meningsfulla sysselsättningar.
Projekten har kallats beredskapsarbete, ALU, praktik, plusjobb, fas3 och fan och hans mormor. Ja inte riktigt så. Och oavsett om det varit Fas3 eller plusjobb är det märkligt att man kan sätta folk i olika åtgärder med skandalöst dålig ersättning för utfört jobb, utan att få nya a-kassedagar, utan någonting.
Det är extra skandalöst att ett parti som har ett sådant patos för sin jobblinje satsar på sådan här skit när man rimligtvis borde veta bättre. Och det vore klädsamt för facket att erkänna vilka misstag man gjorde när man godkände plusjobb.