Den göteborgska korruptionshärvan växer för var dag som går. Janne Josefsson och Kalla Fakta rörde verkligen igång i grytan. Sorgligt att de som borde haft mandatet att rensa upp lade locket på.

I Solna mullrar det också eftersom en stor korruptionshärva har avslöjats kring bygget av vår nya nationalarena.

I lilla sketna Vänersborg har kommunen bestämt sig för att slänga in en ny stämning mot WSP eftersom konsultfirman anses ha varit orsaken till fördyringen av arenan. Föreligger korruption eller är det bara en massa slarv och nonchalans av den/dem som skulle ha koll på läget.
Det finns just inte så många alternativ. Antingen gav kommunens projektledare WSP full frihet att göra som de tyckte och meddelade glatt att “Låt det kosta grabbar, det är jag som attesterar!” eller hittade han på massa ändringar och lassade dessa på WSP som bara hade att foga sig.

P4 Väst har rapporterat om en kvinna som åt antidepressiva piller och sedan började äta ett receptfritt bantningspreparat och blev konstig av det. Ett av resultaten av konstigheten var att kvinnan tog lån på banken och ljög då om att hon hade fast jobb. Vems felet är att hon ljög och drog på sig en kredit är väl självklart; den som antingen tillverkade bantningspillerna och glömde meddela att sådana inte gick ihop med piggelinpiller. jag blir alltid skärrad av sådant här – kan folk aldrig ta ansvar för sina egna handlingar??

Jag läser i Dagens Samhälle att en undersökning i Jämtland visar att nästan var 10e sjukhusbesök inte blir av; patienten kommer inte. Orsakerna är allt från akuta sjukdomar, semestrar till frisörbesök … Man anger detta som ett bidragande skäl till köerna inom sjukvården. Det är alltså stora resurser som slösas bort för att folk inte kan lyfta telefonen och meddela att de inte kan infinna sig.
Det borde vara så att den som utan skäl uteblir borde betala dubbla patientavgiften … minst.