Igår kväll hade KF sitt sista möte innan sommaruppehållet och man passade också på att anta förvaltningarnas budget. Det måste ju dock sägas att det här vare n osnygg uppvisning med många klaverklamp och knivhugg i ryggen.
Stefan Kärvlings blogg kan man läsa en bra beskrivning av ärenden och det skitiga spelet bakom, Jag hade förmånen att bara se den skit som ledamöter från, främst (S), släpade in i sessionssalen.
‘Magister” Dan Nyberg kallade i inte så trevlig ton moderaternas Gunnar Lidell för Smygaren och fortsatte sedan slänga en hel del dynga på Gunnar åsyftande den oheliga allians dessa två konservativa partier (S och M) har haft och fortfarande har. När man vet att S och M i princip lämnat in ett budgetförslag man kommit överens om men infört en del kosmetik som skilt förslagen åt.
Men även de andra partiernas förslag låg ruggigt nära förslagen från M
resp S. Lite kul var att jag nästan fick min granne Kurt Karlson (SD)
att rösta på Vs förslag i den oändliga voteringen …smiley
Även Lena Eckerbom-Wendel hade en ganska uppfodrande stil och gjorde sitt bästa att mästra dem som hade en annan åsikt än henne. Och detta gjorde hon genom att hävda att hon hade ideologin att hålla sig till, att marknaden var bättre på att sköta samhällelig service än kommunal förvaltning eller hävdade att de åtgärder eller investeringar som andra partier äskade inte nödvändigtvis kunde ge önskat resultat. Hon ville att vi skulle förstå att hög lärartäthet inte betydde bra skolresultat, fast i Vänersborg har vi ju faktiskt dåliga resultat och låg lärartäthet. Tycker hon kunde sagt något dräpande om den kommunala bandyhallen …

Sedan kom frågan om anslag till cykelvägar i kommunen där det fanns två förslag; moderaterna 1+5 miljoner och miljöpartiets 1+7 miljoner. Men plötsligt satt jag där som Sir Väs från Robbin Hood, när den hale ormen förvånat ser den grönklädde skatteutjämnaren smyga runt i sängkammaren. Jag ser Marika Isetorp springa runt bland sina partikamrater och hör henne säga till damen som sitter bredvid mig “Rösta JA!”. Och sedan röstar alla miljöpartister MOT sitt eget förslag!!!smiley
Och det var nog Kurt Karlsson (bredvid mig) som ställde fråga till Marika hur i hela glödheta hilvitta man kunde rösta mot sitt eget förslag och trr inte Marika hade kopplat in spärrmekanismen för hon sade något om “en deal med moderaterna ….”.
Ja jösses, det var ett fullmäktigemöte utöver det vanliga.

SAAB-jobbarna har inte fått lön idag. Undrar om Viktor Muller har fått sin? Eller den där ärkebonusen han gav sig själv?? Jag är fullt övertygad om att vi ser slutet för SAAB. Ledsamt men … trist.smiley