Jag kämpar med en tegelsten, Jonah Goldbergs bok Liberal Fascism, där han beskriver en liberal fascism som vuxit sig stark i USA de senaste 100 åren. Man kan ju tro att han syftar på militanta presidentadministrationer men egentligen avser han något annat. Han tar upp en amerikansk syn på politisk korrekthet, hur man slår ner (på) motståndare som yrkar sanning och förnuft.
I bokens början beskrivs fascismen jämte nazismen och socialismen och Goldberg gör ingen skillnad på de tre ismerna mer än att betona att den ena betonar klassen (socialism), den andra rasen (nazismen) och den tredje Staten (fascismen). Ideologiernas uppförande sig skiljer inte mycket åt annars. Intressant!

Så får jag en länk till Tanja Bergkvists Blogg. Tanja är högutbildad matematiker som för en kamp mot fördumningsindustrin och främst dmilitanta feminister. När jag läser hennes blogg blir jag skrämd; kan det vara så illa??
Men så läser jag hennes bloggar vilka följs av länkar till stolligheterna och minns vad jag självt läst och hört. En kompis som doktorerar i ett mycket specifikt ämne var plötsligt tvungen läsa en “papperskurs” – genus… nånting. Jag pratade med honom idag och berättade han att man nu också ska läsa miljö…nånting. Jo det är tydligen så.

Jag fick ett papper med dikter av killar som jobbade på Sveriges Radio datorservice på 70-talet och en av dessa dikter, ja alla, beskriver läget ganska bra:
I jämlikhetens era
bör alla komma sist
Ty kunna lite mera
förvisso är en brist.

Här är länken till Tanjas blogg:
Tanje Bergvists blogg mot fördumningsindustrin.