Jag tänkta hämta ut lite hjärtmedicin idag men gick tomhänt från apoteket.
Betablockeraren som numera skulle tas i doser om 2.5 mg var fortfarande utskriven i 5mg-paket. Sedan var det ACE-hämmaren …
När jag första gången fick denna historia utskriven hette den Cozaar och kostade en hel massa pengar eftersom patentet ännu inte gått ut. Sedan hette den Losartan – den variant Apoteket (statliga) lämnade ut till mig och den kostade betydligt mindre, nästan en tiondel av originalet.
Idag hette det att apoteket bara fick lämna ut EXAKT det piller som var ordinerat, alltså ACE-hämmaren vid namn Cozaar och den var dyr. Eftersom den var dyr gällde inte högkostnadsskyddet. Och eftersom högkostnadsskyddet inte gällde fick man INTE lämna ut ett identiskt lika piller från alternativ tillverkare och till betydligt lägre pris. Eftersom de djävla pillren INTE omfattas av högkostnadsskyddet (för att de kostar för mycket) får apoteket INTE byta ut dem mot billigare piller från alternativa tillverkare. man tar sig för huvudet och stönar HÖGT!!!!!smiley