Igår var det dags för KF-sammanträde igen och det började med en bussutflykt.
Först besöktes Vargön där man så gärna vill bygga en hamn. varför det ska byggas en hamn är oklart men det kan vara ett av dessa vänersborgska skäl att om hamnen finns där och har kostat en himla massa pengar kommer fartygen i stora konvojer för att lasta och lossa gods till Vänersborgs alla företag.
Vad det kostar att iordningställa hamnen vet man väl inte. Både marken och älvbotten kan vara starkt förorenade och kräva mycket resurser att saneras.
Därefter fick vi, under det att vi bussades till arenan, höra hur förträfflig nya Torpaskolan var. Den gamla skolan rivs men matsalen sparas. Varför i hela fridens namn man lägger stenplattor runt den byggnaden men undlåter att dränera byggnaden är en stor gåta.
Arenagubbsen ville ha 4 mille till för att fixa så man kunde köra fyra evenemang till om året i arenan utan att folk frös h*cken av sig. Att kommunen saknar friidrottsanläggning var iofs besvärande men ….
Så var det det där med perrongen. För att det skulle gå snabbare att åka till Göteborg (40 minuter enligt kamrat Lidell) var man tvungen att bevilja fem miljoner extra till en gång och cykeltunnel under järnvägsspåren.

Jag tror och det här var nog något som Stefan Kärvling satte ord på, att man satsar så in-i-helsicke på något projekt i Vänersborg i den totalt ultranaiva tron att det för med sig massa annat positivt. Bygger vi en hav för en halv miljard kommer lindex att köra in damunderbyxoer med båt via hamnen. Bygger vi en bautaperrong kommer halva Göteborgs befolkning att flytta till Vänersborg och pendla. Bygger vi en skitläcker skola kommer Vänersborgskidsen att få idel femmor i matte ….

Nu är det en vecka till vår USA-resa. Visserligen har Lisa precis varit här med sin pojkvän, men det ska bli kul att träffas igen. Dock gillar jag inte att resa. Jag älskar att vara på resa men inte att resa. Att packa, planera och ta sig till flygplats är en pina men att sitta i en liten småbil och köra genom öknar, över berg och träskmark är definitivt livet.
I år går turen till Chicago där vi ska dricka ansenliga mängder Bourbon County Stout. Därefter resa med Empire Builder till Seattle och sedan ska vi köra runt i Kanada och ner mot San Fransisco innan vi flyger hem igen. Hur kul är inte det på en skala mellan 10 och 10??!!smiley

Nu är det läggdags, efter en trevlig kväll med vänsterpartiets hemma-hos-gäng ska veckans sista arbetsdag förberedas.