Jag sitter och duckar för hustruns invektiv. Min lagvigda har några få timmars undervisningstid i veckan men har ett krav att hålla sig à jour med diverse datorprogram och speciella kommunala meddelandesystem motsvarande lika många timmar som hon undervisar sina barn i främmande språk. Datortiden är givetvis obetald. Datortiden ger henne stora härdsmältan för absolut ingenting fungerar.
Det är lösenord som plötsligt inte fungerar, program som inte fungerar, gränssnitt som är gjorda for atomfysiker och inlämningsuppgifter som inte kan lämnas in för att program, gränssnitt och lösenord som inte fungerar – en virtuell tsunamikatastrof med andra ord.
Det märkligaste är att lärare med någon timmes undervisningstid i veckan ska sitta med sina EGNA PRIVATA datorer och göra massa skituppgifter för att BUNs chefer ska kunna sätta bockar i rutan att man har sin personal datorkunnig.
Det är ju inte konstigt att Vänersborg faller mot botten vad gäller utbildningskvalitet; man sysslar med åt helvete fel saker. Det vore ju som om besättningen på Titanic mer skulle bry sig om rätt recept på en Oldfashioned än att undsätta passagerarna.

Det är självklart att personal som förväntas göra massa extrauppgifter i tjänsten ska betalt för tiden dessa tar och att de givetvis ska ha fri tillgång till de verktyg som krävs.