Det är lite skönt att Ghadaffi är borta nu, tänk vilket elände det har varit att stava till hans namn. Det gamla fina radioprogrammet Radiomonopol skojade en gång om Ghadaffi och meddelade att han tagit tillbaka sin mors namn som ogift – Mohammar.
Men nu behöver vi inte bry oss; utdragen ur en avloppstunna har den gamle ormen slutat sina dagar och vi som är realister ser framför oss en socialistisk diktatur bytas mot en religiös.
Obama har varnat världens diktatorer att kan man släpa ut en libysk skitstövel ur en avloppstrumma och kraftigt förkorta hans liv kan man göra likadant med andra diktatorer; står Israels Netanyahu på tur kanske? Israel har väl som stat utmärkt sig som synnerligt fascistiskt och rasistiskt. Att landet konsekvent ignorerar alla dekret och överensstämmelser är bara symptomatiskt för ett land som “gud har gett det israeliska folket”. Inte ens Hitler kunde uttryckt det bättre. Det där var illa valda ord, speciellt som det finns en lag (Goodwins lag) som beskriver sådant här beteende. Israel är ingen nazistisk stat men den är definitivt rasistisk.

I skenet av massmördare och damer med hela kroppen i nationens skattkista förefaller Håkan Juholts övertramp som ett tveksamt beteende. Det är väl å ena sidan inte så fruktansfärligt att folk gör misstag och senare rättar till dessa men att höra Juholts besynnerliga ursäkter och mästrande är klart störande. Även om han nu frikänns från misstankar och även om hans partikamrater stryker honom medhårs och ger honom syndernas förlåtelse för synder han egentligen inte begått har han nog skapat aversion mot honom själv och det parti han företräder.
Borde han avgått? fan vet, jag tycker dock att han och hans partikompisar borde behandlat frågan på ett helt annat sätt. Han borde erkänt att han felat och istället för att skylla på Mållgan ta på sig ansvaret själv.

Det förefaller vara en självklarhet för politiker att bete sig lite hur-som-helst och sedan förklara att de som politiker står över lagen och givetvis inte kan ställas till ansvar. Vi har nyss hört det från politikerna som planerade Sunnanå hamn, S Anders Larsson har haft samma attityd vad gäller arenan, och alla de riksdagspolitiker som tagits på bar gärning med hela handen i syltburken verkar bara besvärade av drevets rapportering.

Vi i V har ju en företrädare som gillar att flyga, fast hon har klippkort på tåget. Flyget betalar inte hon utan jag och typ, 9 miljoner svenskar till. Vad säger man?? Staten, det är jag.

(Hur många stav- och syftningsfel blev det idag?)