Jag såg Björn med några av gatukontorets gubbar i veckan. De stod och vid korsningen intill brandstationen och diskuterade säkert det intelligenta övergångsstället vid en besvärlig och livligt trafikerad korsning. Instinktivt tänkte jag då denna tanke – “där jobbar mina skattepengar”. Inte så att jag tänkte det gamla trötta tänket om slöa kommunalarbetare utan tvärtom, mina skattepengar gör nytta just här och just nu. Jag kunde höra dem gräva i gatan, koppla ledningar och resa stolpar med vägmärken.
Andra arbetande pengar gömmer sig bakom skolornas och vårdhemmens väggar, steker torskfiléer i ett storkök, eller sorterar bilbatterier från lövsly, eller står som ett stort plåtmonument över politisk inkompetens och dårskap (och oändlig feghet).
Men här stod mina skattepengar och jobbade och det kändes bra. men varifrån denna tanke, alltså orden som gled in i min hjärna? Under våra resor i USA har jag ofta sett en skylt vid anläggningsarbeten med texten “YOUR TAX MONEY AT WORK!“. Jag affatr att det amerikanska psyket skiljer sig från vårt; där är man mer misstänksam mot det allmänna och att sätta upp en slik skylt görs för att lugna the locals – vi har inte försnillat era pengar, bara asfalterat 3 km ökenväg …
Jag skulle vilja se sådana skyltar i Vänersborg också för att visa att det inte bara bandyhallen man slänger in skattepengar i, utan att man faktiskt använder en (alltför) liten del till att ställa i ordning gator och gemensamma anläggningar.
Det är just lite tråkigt att man inte ser det goda arbete som görs och där vi medborgare får 100% valuta för skattepengarna utan oftast bara ser de misslyckanden som kostat enorma resurser och skadat kommunens goodwill.

Vi skulle ju kunna låta trycka upp skyltar med text på grekiska och skicka till Grekland! smiley
Nej, det går ju inte. Där betalar man ju ingen skatt…. smiley