I tider när begrepp som islamofobi och kristofobi har blivit standardtillmälen i allehanda diskussioner om religionernas makt, kan man vända blicken åt kvasivetenskapliga/filosofiska/religiösa företeelser.
Noterade en diskussion om en man i Mora som sade sig vara elallergisk. I uskussionen dök det upp massa annat låtsasvetenskapligt … “tjosanhejsan”, bland annat vattenvirvlare, vilka faktiskt sålts till Riksdagshuset (smiley). Virvlat vatten är ju mer energirikt än ovirvlat men sådana effekter kan bara detekteras med …. slagruta, pendel och annan hokuspokusutrustning. Är det så att våra politiker sätter tilltro till kvasivetenskapligt skit????
Ska samma män och kvinnor som gladeligt släpper in kvacksalvare och ormoljekrängare i salongerna fatta vettiga beslut om a-kasseregler, lagar om djursex och allmänt viftande med våra skattepengar?? Jag raljerar givetvis, men jag tycker att vettigt folk som har det ansvar de har absolut ska hålla månglarna utanför templet för att prata lite bibliskt.
Emellanåt poppar det upp foliehattar och får, när de släpps fram, enorm publicitet. De får egna shower i TV där de letar spöken, löser brott eller trollar med klockor och skedar.
Deras produkter släpps ut på marknaden utan krav på att de ska fungera. Ingen CE-märkning för lurendrejarnas kryptiska pryttlar inte. Det finns inga lagar eller regler som gäller här. Det verkar nästan tvärtom, samma regler om diskriminering av folkgrupper (religiösa grupperingar) gäller kanske för skojarna som säljer andligt tomtebrus och vattenvirvlare?! Firmor säljer tarmrensningssmörja och strålskydd och kan syssla med detta år efter år utan att någon drar ner byxorna på dessa människorna och visar hur skitiga underkläder dessa har.
Man kanske inte får ifrågasätta något som har med tro och tyckande att göra. De har kanske de har skaffat sig alldeles egna skyddsdioder som hindrar all saklig debatt och information om dessa skämtartiklar.