Jag tycker att Vänsterpartiet på något sätt slängt kompassen överbord och låtit sjökortet blåsa bort i förändringarnas vindar. Vem som leder partiet har iofs inte spelat någon roll FÖR MIG, men jag inser att partiet måste vara starkt på riksplanet för att kunna vara skapligt dominant på lokalplanet, annars skulle V i Vänersborg kunna bli ett Nej-Till-Arenanpartiet. I Åkersberga fanns ett Planskilda-Korsnings-Partiet. Gissa vilken fråga det partiet hade på sitt partiprogram?
Jonas är den självskrivna ledaren just nu. Rossanna har jag aldrig haft ett uns av förtroende för EFTER att ha läst hennes debattartiklar i TTELA. När hon, och hon verkar vara P4 Västs enda representant för V, intervjuas i radio känner jag att partiet skulle tappa mycket med henne vid rodret.
Ett tudelat ledarskap kräver mer än ett beslut på en kongress. För MP har det varit inbyggt i generna sedan partiet bildades och det är en “tradition” som är naturlig och fundamental i partiet. Att plötsligt införa dubbelt ledarskap bara för att man ska göra det kommer inte att slå väl ut. OM det är viktigt för partiet med delat ledarskap, vore det bättre att planera för det till nästa kongress och implementera idén redan idag.