Nu är det dags att släpa fram ett lik ur det blå skåpet: Jag är delvis nätberoende. Det är inte så att jag hänger på Facebook (även, av mig, kallad fisboken, faecesboken eller facistbook), eller bevakar massa twittrare och egentligen inte bloggare heller. Mer om dem senare.
Jag har 1000% procent (det är väl en promille, va smiley) koll på ett gäng nätforum som diskuterar ljudpryttlar. Alltså jag kollar dagligen, flera gånger forum som faktiskt.se, hififorum.nu, electronikforumet.com, diytube.com, diyaudio.com och diyaudioprojects.com. Dessutom spanar jag på udda forum som sysidan.se, helgonet.se och darkside.se. Sysidan och Helgon fick min uppmärksamhet då jag har (korsett)sömnad som ett av mina intressen; eller ska jag skriva sömnad över huvud taget. darkside är ett alternativforum där korsetter också kommer in, fast då inga söta gulliga saker utan mer … alternativa.

Facebook besöker jag visserligen varje dag men bara några minuter. Har inte fattat vitsen med detta ställe. Ska jag berätta för halva världen när jag besökte dass senaste och redogöra för de tre F:en – färg, form och fasthet? Jag blir trött när folk inte kan skilja mellan privat och offentligt. Min personliga sfär är inte många centimetrar, ska jag be att få meddela. Det stör mig oerhört att folk sitter på bussar och travar runt på gatorna och berättar för alla som vill och för alla som inte vill höra om folks personliga problem. Jag kan ringa från en mobiltelefon och hjälpligt skicka ett SMS, men jag har inget mobilberoende. heller.

Men nätandet har blivit en lokal politisk fråga då det från borgerligt håll efterfrågades en policy på KF-sammanträden gällande bruk av dator/mobiltelefon. Det låter lite lustigt, speciellt som jag minns mitt första KF-möte där hela raden (KD+M) framför mig intensivt spanade på en bandymatch medan mötet fortlöpte. Inte undra på att det har fattas så många dåliga beslut när fokus har legat någon annanstans.

Favvobloggar:
Tanja Bergkvists blogg
Stefan Kärvlings blogg
Magnus Baeckströms blogg