Kan indianerna ha trott att de gjorde världens kap när de fick en påse glaspärlor i utbyte mot Manhattan?
Jag undrar om Miljöpartiet skulle vilja jämföras med de stackars newyork-indinaerna som blev blåsta på konfekten av kluriga blekansikten. Nu riskerar ju inte Vänersborgs miljöparti att bli jagade över prärien, sakta avlivas av nedsmittade filtar eller fösas ihop i reservat i kommunen, däremot lär de ha sålt mycket av sin själ när man plötsligt överger sina ideal och stödjer mikroalliansen i Vänersborg.
Moderaterna med Kd och Fp vill ha besparingar på 1% rakt över i alla nämnder, utom gymnasienämnden som ska avvecklas (eller utvecklas eller invecklas med Trollhättan).
Man överger sitt krav på 16 miljoner till skolorna, och det efter att ha stött förslaget om att behålla kommunens småskolor, man ger upp sina förstärkningar till byggnads- och miljönämnderna för att hålla bättre koll på strandskydd och slikt.
Vad får man för detta stora offer, och STORA avsteg från sin gröna politik? Jo pengar flyttas från att utveckla kommunen (ett litet skogsområde som ingen vänersborgare lär bry sig om) till gång- och cykelvägar. men om inte jag minns fel har vi väl beslutat om GC-vägarna …