Chicago Chicago.
Chicago hade ryktet om sig att vara en riktig gangsterstad med Al Capone som de värste och främste av alla gangsters. Idag är det glest mellan gangsterbilar där maffiosos står på fotbrädorna och skjuter vilt omkring sig med maskingevär. Nej, tvärtom, Chicago är en trevlig liten miljonstad. Jag skulle vilja säga att det är lite New York Light. Det NY har, har Chicago också men lite mindre av. Dock saknar NY Goose Island Brewery, där man framställer ett av världens godaste ölsorter – Bourbon County Stout.
Nu skulle jag inte politisera vare sig Frank, som reste runt bland svenska folkparker medan hans samröre med maffian utreddes i USA, eller mörkt öl som lagrats i bourbonfat.
Julen är väl i princip avfirad, men jag ser fram emot att läsa Adam Carollas senaste bok, vilken jag fick i julklapp av barnen. Boken som heter Not Taco Belle Material, beskriver Adams liv och leverne utifrån de hus han har bott i.
Adam Carolla är en mycket frispråkig och understundom konservativ och understundom liberal röst. Har har tidigare haft en egen radioshow men ligger nu ute med en podcast, vilken är mycket populär. Jag har hans första bok i vilken Adam diskuterar allt från varför hans bil inte är täckt av ekorrbajs till varför barnen måste ha jordnötsmackor med i lunchlådorna till skolan.
Det är en befrielse att läsa “politiskt inkorrekta” böcker eftersom det verkligen triggar tänkandet i motsats till all tillrättalagd litteratur.
En annan bok jag hittat är Freakonomics av Levitt och Dubner: I en rad studier använder man ett ekonomiskt synsätt att förklara varför somligt ser ut som det gör. Hur kommer det sig att fri abort har en positiv effekt på kriminaliteten i samhället, hur sumobrottare och lärare fuskar. Boken har fått kritik för att vara lättviktig, författarna harva runt utanför sina discipliner och osäker statistik använts i exemplen.
Hursomhelst, har författarna gjort en ansats att förklara hur somligt här i världen hänger ihop. Det är alldeles för många tyckare som bara tittar på sin politiska agenda och program och angriper allt som inte passar in utifrån dessa, oavsett om fakta visar på något annat eller ej.
Jag fick en elgitarr i byggsats också. Den är definitivt politiskt korrekt.