Jag såg Janne Josefssons faktaprogram häromkvällen om hur journalister (de han synade) har en egenartad förmåga att låta sina egna åsikter styra vad de skriver och hur de skriver.
Om ingen sett programmet finns det att beskåda ett tag till: Uppdrag Granskning.
Grejen var att journalister i detta fall hängde ut folk för att de hade “fel” åsikter trots att de antingen inte hade åsikter eller presenterade rena fakta.
Hur kan man balansera (negativa) fakta elelr hänga ut folk som presenterar dem? Fakta och sanningar är just inget annat än fakta och sanningar.

Nåväl, till självmålet. En kvinna i Trollhättan blev nyligen kränkt av en man. Han vägrade ta henne i hand av “religiösa skäl”, fast det inte fanns något i hans trosurkunder om att sådant var haram. Kvinnan berättade att det gick visst att skaka tass och om han var tvungen att göra det mot sin religiösa tro fanns det möjlighet att tvätta bort tjejbakterier efteråt. Dessutom skulle hans uppfattning försvåra livet på inrättningen där han skulle jobba eftersom handslag var legio där.
Vad gör då Trollhättans stad då? ger mannen en tredagars kurs i feminism? Sparken?
Inte fan! Han får 30,000 kr för att han blivit kränkt! Och kvinnan som helt korrekt försökt visa mannen på svensk tradition och svensk etikett får en reprimand!!

Hur har man tänkt?

Att en mormon inte dricker kaffe på fikarasten är en sak, det gör inte jag heller. Men om jag ska låta mina religiösa villfarelser få styra hur jag beter mig mot andra människor då borde jag tänka om.

Hur är det ryssarna säger:
I främmande kloster följer man det främmande klostrets regler.

På tal om vilket, ikväll är det Eurovision Song Contest, en tillställning jag kan missa utan att dö och vars innehåll lämnar mycket att önska. Jag går inte på rödvinsvänsterns idéer om vägra kommersiella evenemang – vad är inte kommersiellt idag?
Det finns mycket att tycka, dels om kvaliteten på ALLT, dels det internationella. Hur fanken kan det bli internationellt om låtskrivaren är från Tyskland, textförfattaren svensk, dansarna från Frankrike och själva artisten född och uppvuxen och boende i USA.
Att sända denna smörja är VERKLIGEN att kränka folk, nästan lika illa som att vägra hälsa på kvinnor av ren och pur vidskepelse.