Det drar ihop sig till en tripp till vårt broderland i väst igen. Jag ska fylla jämnt och (plast)dottern ska till att gifta sig.
USA är ett kanonland att resa till, ingen tårgas, inga militanta muslimer, inga busstrejker, ingen havererande valuta och mängder men trevliga människor. Många ogillar USA, men man behöver ju inte som vår s.k. utrikesminister Karl Bildt idka oralsex med den amerikanske presidenten precis. Fan att den sk*tst*veln säljer ut vårt land. Eller är karl’n bara djäkligt feg som inte vågar säga sin mening om amerisarnas spioneri på oss alla?!

I Trollhättan har man hittat en nerblodad trappuppgång och en försvunnen flerbarnsmor. Man har inte hittat henne men funnit att hon är försvunnen. En f.d. pojkvän är misstänkt. Damen och ex-pojkvännen jämte andra i kretsen är tydligen kända för sitt samröre med folk med nervösa ryckningar i HH-armen. Jag kollar på Avpixlat för att läsa smaskiga detaljer och se deras glada (och rakade) nunor men där är det märkligt nog väldigt tyst om saken. Vaffö då, då??

I Egypten har våren kommit av sig. Förresten, den har kommit av sig på fler ställen. Det blev visst bara en dag av lite vårvärme innan det frös till igen. Dags att skrota uttrycket ‘Den Arabiska Våren’. Det blir aldrig rätt när religion ska blandas med politik. Det finns alltför många exempel runtom vår planet på att den mixen inte funkar.
Det tjatas om att Mursi var landets demokratiskt valde president. Det är kanske lätt att missförstå mig, men på något sätt måste frihet, rättvisa och jämlikhet ändå gå före demokrati.
Demokrati innebär inte per automatik någon frihet. I Vänersborg kan det bli så efter sommaren att 26 personer ska avgöra hur kommunen ekonomi ska se ut för 36000 personer. Är det demokrati?
P4 Uddevalla hade sin vardagsfilosof, minns inte hans namn, att fundera kring demokrati och hans funderingar var kring demokrati. Skulle, säg 51% av befolkningen i en demokratisk process få bestämma över de övriga 49%? Skulle 51% få besluta om skärpta importregler av alkohol, fri abort osv? Var det överhuvudtaget demokrati att bara de som var medlemmar i politiska partier kunde väljas? Och bleve det inte mer demokrati om platserna i de politiska samlingarna lottades ut vart 4e år? Sista frågan är ju hur intressant som helst!
Jag förstår i skenet av funderingar ovan lite hur det fungerar med olika autonoma grupper i USA. Man vill inte stå under någons styre, man sätter sin frihet högre. Tragiskt är ju sedan att många av dessa grupper har missat detta med rättvisa och jämlikhet OCH frihet för alla!

Glad sommar på er!