Är det inte så försäkringsbolagen meddelar i sina undersökningar hur folk försöker förklara bort sina egna misstag.
Hursomhelst blev jag påbackad av en bil som stod still i lördags. Nu var jag försäkrad och hela manövern kostar mig nog bara självrisken och den bil jag själv körde, ty skadorna blev omfattande.
I handlingarna jag skickade till försäkringsbolaget kunde jag inte annat än konstatera att skulden var min – jag skulle ju stannat, jag med.
Efter den här incidenten inser jag att många människor har svårt att erkänna att de faktiskt har fel, att de begått misstag och att skulden varit deras. Det är obegripligt att politiker låter nödlögner eller bara rent och skärt skitsnack komma över läpparna för att rädda sitt eget skinn. Människor är inte dumma utan förstår att politikerna har gjort (grava) misstag och dessutom spär på det hela med att ljuga.
Ett fel blir dubbelfel. Hur smart är det??