På remiss är ett förslag om legalisering av antroposofiska “läkemedel”. På P4 Väst diskuterades idag ärendet och en antroposof menade på att man hade så stor vana vid “läkemedlen” att de borda kunna klassa in som läkemedel. En sansad farmaseut tyckte att om antroposofernas hokuspokusmediciner skulle läkemedelklassas, var ju nästa steg att godkänna kristallterapi och annat mumbo-jumbo som vedertagna behandlingar.
Kraven för läkemedel är mycket höga och det självklaraste borde ju vara att läkemedel är verksamma och inte ställer till med mer skada än de botar. Jag tror inte antroposofmedicinerna skulle klara en sådan granskning.

Det är för övrigt märkligt vilket hokuspokus som sprider sig i samhället. På Lunds universitet finns en parapsykologisk institution!!!!
På några sjukhus har man elallergisanerat (smiley) behandlingsrum. Att anpassa sig efter folktro och vidskepelse är kanske ett sätt att visa hur servila och blåögda vi svenskar är. Hellre gå på ormoljeförsäljarens finter än riskera att “kränka” någon.
Elallergikernas förbund fick tydligen mer i bidrag än andra föreningar som representerade folk med riktiga sjukdomar, ej inbillade.
Jag funderar allvarligt på att starta en förening för hypokondriker. Hypokondri är ju en allvarlig sjukdom och vi är många som lider av den.