Läser pisstidningen Metro igen och ett reportage om en stor samling i Trollhättan. Det känns skönt att folk ställer upp och visar att de bryr sig.

En annan som bryr sig är Mona Sahlin. men vad fan är det hon säger??
“Den som inte bemöter näthatet bidrar till mer extremism”. Det där är ju som hämtat från George W Bush, en gammal USA-president som startade krig mot Irak, störtade en, i sig ganska otrevlig regim som ändå garanterade stabilitet, fred och ordning i landet. “De som inte är med oss är mot oss”.
Sådana uttalanden kan jag förvänta mig från fascister, socialister och nazister, men från Mona Sahlin?! Gud i helvete, säger jag. Att beskära människors möjligheter att vädra sina innersta och kanske mörkaste tankar är ett steg mot 1984, George Orwells mardrömsvärld.

Att kunna säga vad man tycker, att kunna skämta om det mest förbjudna är ett sätt att ta udden av hotet och hatet. Snacket på våra fikaraster skulle om det tolkades boktsavligen, rendera ett besök av nationella insatsstyrkan och inre exil till koncentraionslägret för oliktänkande i Öxnered. Ja, nu finns det inte kvar men för oss skulle man gladeligen bygga upp det igen.
Att vi talar fritt ur hjärtat gör oss inte till terrorister eller massmördare.
Hade Anton haft förmånen att sitta med oss sju gubbstruttar skulle han aldrig begått det gruvliga brott han begick. Han skulle haft folk som han kunde uttalat sina farhågor för och som skulle sett till att han behandlade sin känslor på ett korrekt sätt.
Att Mona Sahlin slänger ur sig sådan skit är en markering att vi är på väg mot ett totalitärt samhälle där samvetskontroll blir ett honnörsord.