Sådär, Metro har liksom inte förändrats till det bättre efter nyårsnatten utan skriver samma likriktade och fullständigt politisk korrekta men helt, ska jag skriva felaktiga, smörja som tidigare.
Häromdagen var det en ung dam som fick en sidan för att skriva om kvinnors rätt till orgasm … vänta nu lite … det är väl inte 50-talet!!!?
Sedan en insändare som inte tittat på Migrationsverkets statistik utan menar att förra årets massinvandring är gynnsam för Sveriges ekonomi. Tänk att folk inte läser på innan de framför sina åsikter!! Att bara bubbla uir sig vadsomhelt utan att kolla fakta är ju som att bjuda motståndarna på lobbade bollar.

Sedan var det den här grejen ur dagens ( 2016-01-12) Metro …

Jag är fullt medveten om att det rör sig om människor som har det mycket besvärligt i sina hemläder men att komma till Sverige, ockupera privat mark för att kunna tigga är knappast en lösning. Dessutom lär det väl finnas begränsningar för EU-migranter.
Det finns andra EU-migranter som kommit hit med sin familj, skaffat jobb och bostad och försörjer sig och de sina, betalar skatt, lärt sig svenska; allt för att bli fullvärdiga
samhällsmedborgare.
Och så finns det de som inte gjort något av detta utan ställer krav. “Sverige, kommunen, you name it, ska fixa bostäder åt oss för på privata marken får vi inte längre bo …”

När jag tittat på nyhetsinslag och dokumentärer om dessa människor står en sak väldigt klart. Deras utbildningsnivå är låg, om de nu har någon utbildning alls. Utan utbildning är arbetsmarknaden i princip stängd för dem, liksom flertalet av dem som kommit in i landet som asylsökande. Dessutom lämnar de sina barn vind för våg hemma för att växa upp till nästa obildade generation.
Lösningen för dessa människor finns inte utanför matbutiken i kvarteret utan i deras hemländer. DÄR ska de kämpa för att få lära sig det man rimligen bör lära sig i skolan, se till att barnen får gå i skola och drilla dem att komma upp sig.
Att komma till Sverige och ställa krav utan att erbjuda något i motprestation är ganska tufft, hur eländiga liv de än lever i sina hemländer.

Och, ja, det är himla trist att människor ska leva i sådan misär trots att EU skeppar miljarder till diverse länder som stöd till de mest utsatta, men vi måste ju också få ställa krav på hur det ska vara i Sverige.

Slutligen. Metro har en helsida om David Bowie, en av musikvärldens absolut största. Det är lite kul att läsa tidningens hyllning till Bowie, speciellt som tidningen i övrigt helt har portat alternativ musik av artister som vågat gå sina egna vägar.
Jaja, vad jag tycker om Metro är väl känt vid det här laget.