… eller SM i smaklöshet … eller schlagern är död – leve schlagern.

Imorgon är det SM i sjung, alltså svenska melodifestivalfinalen där Frans troligne vinner med en “låt”. Att han vinner verkar uppenbart då det förutom något låt som heter något i stil med “Runka Runka”, hans låt är den enda som spelas i kanalradion (analradion). Hur det är med riskradion (riksradion) vete helvete, men där tramset också spelas.
Det var länge sedan … det har aldrig varit så att Mello (också en konstig benämning) vare sig natonellt eller internationellt har stått för något som borde kunna betraktas som skapligt smakfullt och avancerat. Och när dagens skitmusik slår ut schlagern går Bert Karlsson i taket och ryter till, till ingen nytta. Nu är väl Christer Sjögren och Lotta Engberg heller inga som står högt i någon sorts kvalitetsövning men i jämförelse med dagens 10-minuters skitmusik finns det något litet där som Frans och alla andra dagens popsnören är i total avsaknad av.
Jag skrev 10minutersmusik just för att det kan ta max 10 minuter att med ett billigt eller gratis musikprogram från nätet att komponera en poplåt.
Ska någon sjunga uppstår det genast problem för de artister vi hör på radion och på melodifestivalen kan ju inte sjunga. Det är inget stort problem, det finns apparater som löser sådana problem.

Att sedan mellogeneralen bjuder in en rad skönsjungande “artister” att få vältra sig i kränkande och fördomsfulla kommentarer om andra länder och deras artister visar ju bara att det är dags att lägga ned.
Men för guds skull, att slänga in svensk progg istället skulle bara göra situationen värre.

Länkar
Skriva en poplåt:
Youtube
Youtube
Youtube

Autotune och Lip-sync:
Youtube
Youtube
Youtube
Youtube
Youtube