Och man undrar givetvis varför han gör det. Varför gör han det?
Tydligen har han setts i samma kretsar som en slemmig halvterrorist. Men ska inte vår IT-minister (hade han agerat som en bostadsminister hade jag skrivit bostadsminister) få umgås med vem han vill? Tänk om det var släktingar, vänner eller bara slemmiga personer han hade hoppats kunda vända bort från religiös terror?
Och hur sunt är det av en snokare att sitta i morgonprogrammens morgonsoffor och få vällustigt vältra sig i sin egen förträfflighet och hur denne fick tips och grävde fram en rad foton som visar Mehmet Kaplan med slemmiga halvterrorister och militanta muslimer?
Och vad i helvete har ett TV-inslag från 2009 med det hela att göra? Vi gillar ju att tycka att israelerna beter sig som (nazi)svin gentemot palestinerna. Varför ska en sådan synpunkt uttryck för 6-7 år sedan spela roll nu?

Kanske både Kaplan och hans kompis språkrören skulle mumlat och muttrat betydligt mindre och tala klarspråk. I vår medivärld verkar de som talar ur skägget vara de som överlever medan de som lyssnat på dyra mediakonsulters råd och står och blåljuger vid livligt traffikerade järnvägar faller hårt. Hur är det kineserna säger – “vackra ord är inte alltid sanna och sanna ord är inte alltid vackra”. Svenskar vill ha blå dunster blåsta i ögonen. Svenskar vill bli ljugna åt. Och svenskar lägger sådan förbannad vikt vid som sägs eller skrivs på någon Fisboksgrupp, även om det som sägs/skrivs är helt korrekt/sant eller rimligt. Vad en människa presterar betyder mindre än ett förlupet ord på Fisboken. DET är sjukt. Det är djävligt sjukt!

Om varje politikers umgängeskretsar skulle granskas och varje ord, varje smiley i (a)sociala medier skulle skärskådas skulle Vi/de inte vara många kvar. Om allt vi sagt från dess vi bytte fråg “gaga” till “mamma” skulle ligga oss i fatet. Allt som i affekt uttalats genom åren, alla välmenade men klumpigt formulerade kommentarer kan fälla oss. Resultatet blir en värld där de som säger “rätt saker”, har drillats i politiskt korrekthet, kan rabbla Metros alla könsneutrala artiklar fram- och baklänges får företrade och kommer att leda vårt land och snäva in gränserna än mer; vilka får vi umgås med, vilka ord ska bort och vilka ska in.

Mehmet Kaplan ser jag inte som en stor politiker och definitivt inte som en bostadspolitiker, men att låta drevet gå för att han umgåtts med fel personer ger en vink om vilken fascistisk värld som väntar runt hörnet.