Gamla och konservativa britter valde Brexit framför möjligheten att stanna kvar och bygga en ny spännande värld tillsammans med flertalet progressiva europeiska länder. Utom Norge då, ett land befolkat av samma slags högdragna översittare som i Storbritannien.

Sedan kan man ju tycka att EU kunde lägga ned sitt djävla petande i skitsaker, som gurkor. Det är märkligt att överbetalda byråkrater i EUS alla organ ska sitta och bestämma hur enskilda kommuner ska bete sig i individärenden (läs EU-domstolen). Ja, överhuvudtaget måste byråkratin minskas, ersättningar till politrukerna sänkas REJÄLT. När “våra” politiker i EU säger samma sak kan man bara kalla det hyckleri. Har man hamnat i den smeten har makten och pengarna korrumperat en.

Sitter på London Heathrow och väntar på att få stiga ombord på planet till Chicago där hustru och hennes släkt väntar. Det är väl sista gången man får besöka det landet innan vansinnet tar över. Nänä, jag tänker inte bara på Donald Trump utan på demokraternas fascistiska kandidat – cigarrmannens krigsälskande hustru, Hilary Clinton. Klanen Clinton är i vissa kretsar ökänd, som ganska otrevlig mot sina motståndare eller de som bara råkat vara i vägen, som Monica Lewinsky. Att Monica inte hamnade drunknad i en bil någonstans beror enbart på att hon berättade för media.

En amerikansk statsvetare kommenterade de båda återstående presidentkandidaterna med att man hade att välja mellan de sämsta ur båda lägren. Frågan är väl om inte republikanerna hade fler och vettigare kandidater från början än demokraterna.

Noterar på Kärvlings blogg att Bo Carlsson överklagat KFs beslut om att inte ge ansvarsfrihet hans ordförandeskap i NÄRF. Av de fakta som kommit fram kan jag nog tycka att han borde veta bättre. Att ta en fajt nu gagnar honom inte och det är uppenbart att han bara skadar sig själv. Och skadar förtroendet för våra politiker. Han skulle ju kunna vinna slaget men förlora kriget.

Nu är det semestertider och även om vi inte kunde dra ner på takten på jobbet sista veckan hann vi ändå avhandla detta med pensioner. Jag skrev ju till Pensionsmyndigheten och frågade om hustruns pension men har ännu inte fått något svar. Frågan var väl inte politiskt korrekt. Frågan gällde om hon som invandrare skulle få samma pension som andra invandrare som kanske i motsats till henne aldrig hade jobbat i Sverige.

Men det stora grejen vi hade att haka upp oss på var varför alla medborgare inte hade samma pensionsförmåner. Varför statsanställda kunde gå lämna jobbet tidigare trots att de kanske hade haft skrivbordstjänst och till detta kunde få ut mer i pension än vi, jobbare, har i lön.

Fast samtidigt, hur kan det komma sig att ynglingar kan komma direkt från lärarhögskolan och få högre lön än gamla rävar som alltid varit lärare? Individuell lönesättning är ett svar. Ett annat kan handla om att de är smidigare, kan det där med PK och hela det programmet. “Hänga pasta på rektorernas öron”, skulle hustrun sagt.