Mark Zuckerberg tycker inte att han ska betala skatt någonstans eftersom han och hans Facebok (facistbok, faecesbook) är överstatlig. Mer överstatlig än FN tydligen. De miljoner eller miljarder han tjänar på skiten ska rassla ner i hans byxficka obeskattad. Länder, däribland Sverige lägger stora pengar för att Zuckerbergs osociala media, där folk lägger upp bilder på dagens toalettbesök, sina små hjärnlösa mopsar eller selfies av sig själva och en grizzlybjörn, ska kunna nås av människor som lägger över hela sin intelligens på en platt elektronikapparat, kallad mobiltelefon. Eller smartphone, eller ska det stavas smartFÅN, eller är det den som zombielikt sitter och pillar på den som är fånen.

Jag har det stora nöjet att njta av metropolen Chicago, en liten storstad eller stor liten stad. Reno i Nevada kallas the biggest little town in the world, och den är liten …. och skiten.
Chicago är en trevlig stad som känns stor och liten. Här kan man färdas tryggt och lugnt vartsomhelst med buss och tunnelbana. Precis som i Sverige sitter folk hukade över sina mobiler och spelar spel, lyssnad på streamad musik, textar folk (i USA ‘textar’ man folk, inte ‘smsar’), eller kanske uppdaterar sin FB (fejjan, facebook …). idag såg jag en kille som läste en RIKTIG BOK och en tjej som löste korsord på bussen. Obegripligt! De borde fatta att sådant bara leder till större intellektuell förmåga …

För att avsluta min uppenbara aversion mot denna dynga som Facebook utgör, låt mig förundras över att folk kan skryta med att de har si och så många vänner på FB. Om jag nu har fyratusen vänner, hur kan jag säga att de är mina vänner? För att de klickat på knappen “jag vill bli din vän” och jag har klickat “acceptera Gullefjunet som vän”.
Att vara vän betyder mer än att stå på en lång namnlista. Det innebär att jag känner personen PERSONLIGEN, inte bara till ‘nick’ utan också betydligt mycket mer.

Nu får jag massa olustiga rapporter om något skit, för vars skull man för stora skattepengar bygger ut G4-systemet i Sverige. Ett “spel”, kallat Pokemon Go har kommit till landet. Vad fan det går ut på vete gudarna (som idag får heta Alla Hå och vara dagens orsak till mycket mord och elendä i världen), men det triggar tydligen folk att begå olika typer av brott och drälla runt hor och där chansen är som störst att ha ihjäl sig själv och andra.
Ska jag verkligen betala av min skatt till att upprätthålla kommunikationssystem för sådan här smörja??

Utanför många affärer och matställen här i USA, ser man skyltar där man inte vill ha in pokemonspelare. Vill de spela sina “sociala” kan väl folk samlas någon annanstans. Saharaöknen har många bra ställen för sådana zombiemänniskor ….