“Roade” mig idag på jobbet att notera när det spelades EXTRA usla låtar på radio (Rix FM). Nu spelar ju alla radiokanaler riktigt dålig musik och förvånande (eller kanske inte) nog låter allt likadant, eller nästan. Fast när någon rattat in Radio Bohuslän framåt eftermiddagen insåg jag att det faktiskt går att spela musik som låter likadant. Och egentligen borde det vara epilepsivarning på den mesta av dagens popmusik.

Jag presenterar en lista på uselheter jag har spårat idag och presenterar som ett varnande exempel; såhär ska fan musik inte låta!

Sara Larsson – Lush Life. Pro primo, man blir inte hippare för att man stavar sitt namn med en TONANDE konsonant och att ta sånglektioner innan man ställer sig framför mikrofonen är inte fel. Tyvärr, Sara har ingen sångröst.
Att Sara gör musik med en DJ som bara spelar upp massa samplade slingor säger ännu mer om hennes “kvaliteter”. Fogsvans!

Astrid S – Hurts So Good. NEJ! Det är inte jag som “spelar” trummor på den här smeten. Att slänga in konstiga ljud i ett “musikstycke” gör inte låten bättre, tvärtom.

Miriam Bryant – Black Car. Jag fattar inte ett skit. Är det här på skoj???

Mr Probz – Waves. Här är motsatsen till popmusiken med konstiga ljud – här är tråkpop. Nästan fyra minuter av samma komp och en röst som låter så engagerad att man misstänker sångaren är gisslan hos skivbolaget och blivit lovat frihet när han sjungit in 100 låtar ….

Ri_hanna, Kanya Easts tvillingbror och (suck!) Paul Mackan – FourFiveSeconds. Tänk om den här tråkiga skiten med dagens överskattade superstjärnor bara varat i 4-5 sekunder…. Det gör ont, det gör ont!

Det finns radiokanaler som skryter med att de spelar bäst musik just nu, fler låtar och bättre blandning och musik som gör en glad.
Jag blir bara dyster när jag hör den örondiarré som spolas ut ur radioapparaterna idag. Och när jag nödgas lyssna på avancerade epilepsilåtar (kan man inte ge fan i volymratter när man spelar in musiken???!!!) spritter det i benen, men inte av danslust utan av begynnande hjärnkollaps.

Då hjälper det med en iPod med gfin musik från deciennier då man faktiskt kunde spela MUSIK.