Dagen börjar med att jag av misstag släcker ner min browser och 265 ord skrivna i min blogg. Vad fan skrev jag nu som jag kände måste ut???

Höstmarknad
Vänersborgaren skriver i glada ord om höstmarknaden att det var så mycket besökare att det tidvis stod still på Drottninggatan. För många människor på för liten yta och med produkter som är totalt ointressanta för oss ger oss en bra dag att stanna inne. Jag ser inget behov av att stå och trängas med virriga människor för att handla en låda negerbollar eller älgkorv av dålig kvalitet. Höstmarknadsdagen blir jämte Påskparadsdagen och oftast dagarna med Aqua Blå dagar då jag stannar hemma för att hålla blodtryck, puls och stressen på en hälsosam nivå. Jag klarar inte av trängsel. En kvart på Kvantum fyller min kvot av stress och irritation.

Höstmörker
Jag noterade att det var alltför många som när det föll några millimeter blötsnö häromdagen, hade panikbokat (det är ju fan ett ord de djävla kvällstidningarna borde få av mig. Att skriva om tidningarnas löpsedlar skulle vara SÅ tacksamt – une autre fois, som fransmännen säger). Nu har jag fått tid om halvannan vecka för byte av däck. Det kan vara lagom.
Men att köra med blankslitna (mina däck har många millimeter kvar) sommardäck är inte lika farligt som att cykla till jobbet på morgnarna. Det är inte många som inte fattar att när det är mörkt och djävligt får man fan vara försiktig, se till att synas och inse att man är dödlig.
En dam skriver en insändare i TTELA om hurusom cyklister färdades för fort och hänsynslöst och att hon var orolig för sitt barn. Tja – håll i barnet eller hunden eller vad man nu är rädd om. Håll sig på gångbanan, häng på en reflex, stoppa ner mobiltelefonhelvetet i fickan, ta av hörselkåporna/hörlurarna.

Jag ser alltför många fotgängare som uppehåller sig på cykelbanan, som går utan reflexer och rör sig fullständigt planlöst hit och dit. Ingen djävel skulle väl gå över en gat när en 60-tons timmerbil kom åkande i full karriär, men att kasta sig över cykelbanan när 100 kg cyklist kommer i 25 km/h kan man gott göra.
Vi cyklister är inte bättre själva. Jag ska inte ondgöra mig över alla kringelpittar som bara måste cykla på trottoarerna, utan faktiskt meddela att alltför många cyklister dräller runt utan vare sig lyse eller reflexer på sina cyklar. Jag har skaffat en rejäl LED-lampa som inte bara syns på långt håll (MYCKET långt håll) utan ger mig en stor fördel – jag ser många av de svartklädda spöken som går eller cyklar i den befängda tron att om de ser mig, så ser jag dem.
Enligt lag ska cyklar vara försedda med fast vitt sken framåt och rött sken bakåt (det kan faktiskt blinka med minst 200 pulser/minut). Alldeles för få följer lagen och statskassan skulel få stora tillskott om alla bötfälldes.
Den störste idioten av alla jag möter är pottråttan med RÖTT sken framåt. Nån djävla gång skulle jag på rent djävelskap “ta rygg” på honom. Jag ska skaffa hjälm och armbågsskydd och testa och se hur illa han gör sig …

Hets mot folkgrupp (REALLY??!!)
Jag vet inte hur jag hamnade här men det var en debattartikel skriven av en ung kvinna som förtryckts av sina bröder, vilka inte tyckte hon levde som sann och äkta muslim. Hon gjorde kopplingen till de demonstrationer nyligen för de ensamkommande ungdomarnas rätt att stanna och det förtryck (unga) muslimska män utsatte sina systrar för.
Sedan kom jag till den här artikeln av en annan anledning och jag blev riktigt djävla upprörd. Vi i Sverige har religionsfrihet vilken rimligen bör gå båda hållen. Hädelse som lagbrott försvann 1970. Vi har en ganska så (kanske inte egentligen) stark yttrandefrihet och så har vi en lag om hets mot folkgrupp, hur fan nu religiösa kan anses vara en folkgrupp. Troligen är det judarna man hade i åtanke.
Och att den unge mannen kommer från ett land där man verkligen inte har infört religionsfrihet är lite stötande.

En dyster världsbild enligt Wikipedia.

Religionsfriheten lyder kort så här:
Religions- och trosfrihet är en rätt för medborgare att fritt bestämma över sin religiösa eller annan övertygelse och över hur övertygelsen ska utövas, inklusive rätten att inte ha några övertygelser och att stå utanför alla samfund.

Det intressanta är dock vad religionsfrihet INTE är: Wikipedia. Här tror jag vi svenskar tummar på “reglerna”, för att visa hur ivriga vi är att integrera oss.

På tal om just hädelse, finns det länder som har infört hädelseförbud. Irland har nyligen valt en sådan lag och den tvingar brottslingar att visa att de är oskyldiga. Det kallas omvänd bevisbörda och är definitivt en styggelse. Flera muslimska länder har en betydligt allvarligare syn på hädelse och till och med apostasi, vilket innebär att bryta med religionen.
Jag tror vi inom en överskådlig framtid kommer att få se inskränkningar i vår yttrandefrihet. Antingen framtvingat för att blidka de tappra Daesh-krigare som återvänt till sitt hemland efter att ha mördat, våldtagit och torterat nere i Mellanöstern och nu hotar med samma sak om inte Alla-H och Mohammed lämnas ifred, eller för att de som faktiskt tycker att en rondellhund föreställande profeten är att hetsa mot folkgrupp får sådant gehör för sina vansinniga fantasier.
Och förfan, glöm inte kristna som anser att de har någon sorts exklusiv rätt att välja yrke trots att det innebär en konflikt med deras samveten och sedan ska ha lagen ändrad för att kunna utöva sitt yrke och samtidigt förhindra det som yrket innebär. Tänk abort och preventivmedel. Och tänk Kristdemokraterna.

Det är ett knappt år kvar till Blasfemy Day, den 30 septemeber. Det är en dag som verkligen borde firas så det hörs och märks.

Gud på besök
Så har den katolska religionens överhuvud eller om man så säger, gud varit på besök. Den gamle fascisten i kvinnokläder från Argentina var här med anledning av att vi svenskar bröt oss ur denna gräsliga religion för några hundra år sedan och åter blev kristna. Katolicismen som påvens religion heter är en av de största jämte kristendomen, islam och hinduismen. Alla bygger på fria fantasier om ett sagoväsen som ställt till med en massa här i världen och som man nu måste lyda. Om spöket däruppe inte personligen straffar de som gör orätt får spökets anhängare göra det.
Katolska kyrkan har många lik i garderoben. Inkvisitationen som ledde till omänskligt lidande för många människor som inte ansågs vara riktigt troende är bara en sådan yttring. Att kyrkan varit stark i länder med fascistdiktaturer (Sydamerika, Spanien, Portugal och Filippinerna) är ju bara typiskt.
Idag är det Irland och Polen som utmärker sig och som på sikt kommer att bli teokratiska länder om vi inte ser upp.
Påvarna har ju heller inte utmärkt sig som speciellt mänskliga. I gamla tider har man haft barn, kvinnor och, sägs det, till och med djur som påvar. Man har haft två påvar och flertalet påvar under renässansen var rent kriminella med mord och incest som specialitet.
På senare tid har vi haft en kommunistjägare, en nazist och nu senast en fascist som påve. Efter andra världskriget hjälpte katolikerna det värsta slöddret från Nazityskland att fly undan rättvisan. Att religionen har någon sorts statsstatus beror på ett snuskigt samarbete med te italienska fascisterna som i ett “jag kliar din rygg så kliar du min”, fick sin lilla plätt i Rom betraktad som en suverän stat i utbyte mot att man inte skulle lägga sig i fascisternas göranden.

Outgrundliga äro herrens vägar …. OCH grymma måste man tillägga.

iPaddan
Många funktioner i min kommunala iPad har lagt av, så tillvida att mitt lösenord som ska göra det möjligt för mig att använda dem inte längre fungerar. Jag kan, om jag kämpat ett tag få Äpple att skicka nån sorts instruktion hur jag återställer mitt lösenord men den instruktionen kommer till mejlprogrammet (Up-en heter det visst på nyspråk, man laddar upp, eller UP som det heter på engelska – UPen, alltså, men engelskt uttal) och det kräver att jag loggar in med lösenordet som inte längre funkar.

Att sådan här helvetesskit skulle hända var förutsägbart. I ett djävla huj fick man sin padda utdelad, man fick snabbt som en grisblink tänka ut ett lösenord och det fick inte se ut hursomhelst, men jag har ett bra som funkar om det ska vara långt, ha siffror samt små och stora bokstäver. Nu funkar det inte dock och Äpple-hjälpen kan inte hjälpa om jag inte kan svara på var mina föräldrar träffades, vad första husdjuret hette och vilket som är mitt drömyrke (lönnmördare tror jag att det kan ha varit).
Tänk att man inte får välja sina egna frågor …. och svar som matchar frågorna. Om man inte haft husdjur om föräldern var ogift och levt i synd ….
Nästa briljanta utväg är att klicka på länken Skapa nytt Äpple-ID, men det kan man ju försöka med. Min gamla ID (utan lösenord) är fortfarande fast knuten till djävulsplattan

TÄNK OM någon djävel hade ens funderat åt det hållet att man kunde ge de mest elementära instruktioner hur man hanterar ett så trubbigt verktyg som en iPlatta faktiskt är. Vitskjortor!!!