Åkäj, då försöker vi igen då. Allt det smarta och kloka jag skrev för ett par timmar sedan försvann i en vätgaspuff när helvetesprogrammet från Google beslöt sig för att krångla.
Det kan ju vara en idé att emellanåt markera allt och trycka CTRL + C (man trycker kontrollknappen, ofta sittande i nedre högra hörnet markerad med texten Ctrl och så trycken man samtidigt tangenten C. Vill man göra det motsatta trycka tillbaka det man kopierat trycker man CTRL + V så rasslar det man kopierat in där man vill ha det).

Det är nyårsafton och jag är sedan drygt tv .. sedan exakt två veckor gräsänkling. Det går att överleva en jul- och en nyårshelg ganz allein (helt ensam på utrikiska) om man försett sig med mat och dryck och har ett bra program för helgen – TV-program, ett 10.000-bitars pussel, allehanda göromål man skjutit på, porrsurfning …

Jag försöker bygga klart alla rörförstärkare och allehanda små prylar som kommit hitflugna från jordens alla hörn (Kina och USA). Dock vill min pastillburkssynt plötsligt inte fungera trots att den rapplade fram en kul melodi tidigare idag. Den var mycket kuligare än den soppa Zara Larsson (Sara med Z – hur tänkte man där??) , Avicii med flera kokat ihop. Femminutersskit!

Är det femminuterslåtskrivare alla svenska ungdomar ska bli? Jag försökte ha en åsikt på ungdomsforumet Helgon.se, där någon trodde att matematiken i skolen skulle försvinna när vi blev superautomatiserade. Det fanns ju kalkylatorer. Siste idioten är tydligen inte född än …

Så fanns det de som hade tittat på en världskarta och hävdade att japsen inte alls anföll Pearl harbour, Hawaii 1931 (!!!) eftersom de fått flyga så långt. På kartan låg Japan längst till höger och Hawaii längst till vänster. Att jorden är rund hade någon missat – GROVT!

Hur har då året varit? Det återstår bara ett par timmar och inte mycket hinner väl hända den tid som är kvar, men fan tro’t. På tal om fan, djävulen/satan/fan lär vara en icke-biblisk varelse. “Satan” omnämns men då inte som en person utan i en helt annan betydelse – frestelse eller något slikt.

Däremot har folk tagit allehanda sagoböcker på fullt allvar. Tänk att delara av skatten vi betalar går till lärosäten där man utbildar de som ska sprida religiösa lögner vidare. Och tänk att det finns de som i någon guddoms namn mördar, våldtar och torterar oskyldiga människor, män, kvinnor och barn. Djävligt synd att det inte finns ett helvete där dessa brottslingar kan få plågas i alla evighet.

Det som förvånar (nej det förvånar inte alls) är att det inte är mormoner, jehovas vittner eller zoroastrer som begår dessa illdåd …

Snön lyser med sin frånvaro liksom solen. Det har varit en väldigt grå och trist dag och när jag stack till Lidl för att handla fil och mjölk i morse var det väldigt mycket kvälls- och höstkänsla. Undras hur det kommunala fyrverkeriet tedde sig. Funderade på att spana in hur man bäst förevigade fyrverkerier med min kamera och knata ut på Dalbobron men sket i det.
Undrar hur många hundar det kommunala spekutaklet hade ihjäl. I USA är det annat klipp i hundarna, inte fjösiga skithundar som i Sverige.


När man ser dessa ädla hundar behöver man ju inte fråga sig varför Tom hanks .. förlåt Trump vann valet. Fast de som analyserat valet säger att fascistkärringen, Clinton, vann EGENTLIGEN. Men i USA har man ett valsystem med elektorer som garantera att inga fullständiga galningar ska komma till makten. Det kanske fungerat i det här fallet även om ingen av kandidaterna till presidentvalet har på presidentposten att göra. Den ene värre än den andre. Fast se på förra valen där Obama med sin stora käft vann valet. Skulle han varit så mycket bättre än motkandidaten, vad han nu hette.

Och så hävdas att Putin riggat valet …  SÅ SANT!

Senaste socialistinitiativet är flera specialdemokratavdelningars motioner där man vill ta bort jobbskatteavdragen och använda pengarna till ökad invandring. Jo, jag ska blogga om det nån gång. Helt tydligt har man tröttnat på att regera och vill ha populistiska SD vid rodret. Man kunde väl lika gärna låta Hells Angels eller Bandidos styra landet …


Sedan hade jag tankar om att skriva om polisens skjutningar av färgade amerikanska medborgare (i USA) men det ligger också i röret eller vad man säger. På G?! Jag har samlat på mig lite fakta och har lite länkar som berättar en speciell historia. SENARE!!

Så vad mer att berätta? Mina tankar om det nya året? Vad jag förväntar mig? Ingenting. Det blir precis som det gamla. Har något förändrats? Samma usla skola även om PISA-underökningen visade på en liten förbättring som väl nästan låg över de statistiska felmarginalerna. Die dumem Schweden hurrar och pratar om tendbrott. Som om lärares, de som inte fördärvats av genusteorier, omänskliga insatser skulle ha oändligt större betydlese än två oerhört förödande reformer som Carl Bildt fick igenom under sin tid som skolminister – fria skolvalet och friskolereformen. Att dessa två otvetydigt orsakat mest skada blundar man för och letar under gatlyktan där man ser bättre (från ett gammal skämt).
Men behöver vi kunskaper verkligen? En trådstartare på alternativforumet Helgon.se ifrågasätter om matematikundervisning behövs när vi är så automatiserade. Hur dum i huvudet får man bli. Vem ska konstruera räknemaskiner om ingen kan räkna??
Hur var det man sade under revolutionen i Frankrike när man hade ihjäl den stora matematikern Antoine Lavoisier? “Revolutione ehöver ingamatematiker!”. Tänk det har man tagit fasta på i konungalandet Sverige också.
NER MED KUNSKAPEN!


För att fortsätta med utrikiskan -No Snow (ingen snö). Det var ett uttryck från min mor som sa allt: “Det ordnar sig med is bara du har skridskor …”.


Alltmedan minuter och sekundar tickar fram får jag vill önska de få (eller ska det vara två??) bloggläsare ett Nytt År 2017.

Jag skrev inte gott för fan vet vad det nya året för med sig. Kanske det bli skit igen. Fast jag har missat årets influensaspruta men har hållig mig ffrist. Tidigare har jag alltid tagig den, pga av min hjärtkondition, subventionerade sprutan och ALLTID blivit sjuk.
Jag ser ett samband …


Jag låter The Lens spela Sleep Until You Wake denna nyårsafton. Jag kanske … troligen inte (tittat på klockan) slår på TVn och tittar på en gammal härlig film från Moskvas filmstudio – Ironja Sudbi ili S Legkim Parom (Ödets Ironi eller Med Lätt Ånga). En skön film man gärna tittar på på nyårsaftnar i ett land helt nära oss där det bor människor som är så olika oss men ändå så lika …


Alla upphittade stav- och skrivfel får behållas av upphittare. Ingen hittelön utbetalas dock.