(S) föreslår att svenska folket ska beskattas ännu hårdare. Under förespegling att miljön är himla viktig vill man att medborgarna som kör runt med bilar de visserligen har råd med men som drivs av bensin och diesel ska få betala straffskatt för att de släpper ut koldioxid. De som däremot har råd att köpa en elbil ska få rejäla rabatter.
Med tanke på vad en elbil kan tänkas kosta kan det här betyda flera saker. Antingen vill regering Lövén att alla ska skuldsätta sig ännu mer, köpa en elbil för 6-700.000 kr för att sedan kunna styras genom att hota att justera räntan åt fel håll. Det är kanske för konspiratoriskt tänkt. Det andra man kan fundera över att de som faktiskt har råd, köper sig en elbil och löneslavarna får betala direktör Wall-Enbergs Tesla. En sorts kapitalöverföring från dem som inte har till dem som har. Lite bibliskt faktiskt – Åt den som har, honom skall varda givet, och den som inte har, av honom skall varda taget …”. (Religionens fascisttanke där med …) smiley.

Att beräkningar sedan ger på handen att man ska dra in mer pengar än man tänker betala ut i miljöbilspremie luktar väldigt illa. Väldigt väldigt illa! Men så är ju S känt som ett parti som gillar att skatta den stora (lågavlönade) massan med låta direktörer och storföretag gå fria.

Att hela tiden hänvisa till miljöhänsyn är ju också cyniskt. Sverige är ett litet land vars fotavtryck torde vara ganska minimalt, även om det inte ska hindra oss att dra så mycket strå till stacken vi kan, dock utan att knäcka våra ryggar. Fast det skiter man tydligen i.

Alltså, Svensson, skrota din 740 och börja cykla till jobbet istället (8 mil …).

Det fanns också en suverän tanke som även (V) står bakom. Beskatta dem som har sjukförsäkringar genom jobbet. De skattepengarna ska gå till vården, säger man. Men vården behöver inga mer pengar om man lyssnar runt. Istället behöver vården förändras, rationaliseras och mängden administratörer (och politruker) minskas. Det kan inte sitta läkare på våra sjukhus och ta emot 2-3 patienter om dagen, odugliga avdelningschefer som blivit chefer bara för att de råkade vara äldst på bygget, ha rätt kontakter, säga rätt saker eller vara fackligt aktiva.
Och, om nu försäkringsbolagen hävdar att dagens privata sjukförsäkringar gagnar vården, varför inte utreda INNAN man beskattar. Och, vidare, är det inte viktigt att nyckelpersoner på företag snabbt får vård för att kunna vara snabbt tillbaka och fortsätta att jobba, utveckla och utvecklas och betala skatt än sitta i vecko- eller månadslånga vårdköer för att sedan kanske inte kunna komma tillbaka till jobbet pga av att sjukdomar och skador varit obehndlade för länge.

Jag gillar Jonas, men det här förslaget … smiley