Socialdemokraterna är inga som imponerar på mig men jag blev lite rörd när jag uppfattade att den nyligen avslutade S-kongressen ville ha ett stort NEJ till religiösa skolor. Nu får vi bara hoppas att de driver detta förslaget i riksdagen och med partier som förstår hur viktigt det är att särskilja religion och samhälle (och skattepengar) röstar för ett totalförbud för friskolor av konfessional karaktär.
De som lider av vanföreställningar har redan gått i taket. Det kan de gott få göra, deras religioner har ju inget med rättvisa, jämlikhet eller demokrati att göra.

En som inte heller inte verkar förstå sambanden i samhället är Ellinor Grimmark som fick ett stort avslag i Arbetsdomstolen för sin begäran att få en anställning trots att hon skulle vägra att utföra somliga arbetsuppgifter därför att hon också hade en vanföreställning (tron på en palestinsk bråkmakare).
Att hon inte fick jobbet berodde på hennes arbetsvägran konstaterar domstole, och har inget med Jesus att göra alls.
Huruvida Ellinors och en annan persons vägran att vara mänskligheten behjälplig skulel innebära fara för aborträtten. Men om hon råkar vara ENDA tjänstgörande barnmorska och ombeds utföra en baort, sätta in spiral eller dela ut ett dagenefter-piller, kommer hon att göra det då?! Plötsligt blir det hon som diskriminerar och utifrån sina fixa idéer för in ett element av terrorism i samhället.

Fler sådana här och liknande domar vore bra för att visa att bara för att man är religiös kan man inte behandla omvärlden hur djävla illa som helst.