Jag hittade två artiklar om Ukraina i Nya Tider och förundrades över det skarpa tonläge man hade och att man faktiskt vågade beskriva händelserna på ett korrekt sätt. För att se om någon annan vågade ta upp inbördeskriget och nazisternas härjningar i Ukraina gjorde jag en sökning och kom till SKPs tidning Proletären.
Jag häpnade över den mängd artiklar man publicerat och den skärpa man hade i sina uttalande om den fascistiska regeringen i Kiev och de nazistiska frikårer som terroriserade civilbefolkningen i östra delen av landet.

När folk i öster började höja sina röster mot mutkolvarna i Kiev och fick granater och bomber till svar, var rapporteringen i media ganska utförlig och det kändes som att man ville vara initierade och neutrala. Idag ges Ryssland allt ansvar för vad som händer och man anklagar Ryssland för annekteringen av Krim, trots att det var befolkningen som helt författningsenligt anmälde sitt intresse att inte längre lyda under oligarker och nynazister i Kiev. Att Krim sedan 1700-talet varit ryskt och Chrustev av en obegriplig orsak lät Ukraina administrera landet en kort period som del i “Ryssland”, eller Sovjetunion, för att vara en aning mer korrekt, glömmer man bort eller helt enkelt låter bli att prata om.

Jag har skrivit om Ukraina förut men kan inte låta bli att skriva igen. Så länge alla ljuger om folkmordet, om nazisterna och den av USA tillsammans regeringen kan jag inte hålla truten. Så länge svenska regeringsföreträdare, statsminister, utrikesminister och tom demokratiminister slickar stövlarna på fascisterna i Ukrainas ledning kan jag inte låta bli att hålla käft.
Det som ändå gör mig mest beklämd är att det parti jag själv är medlem i, har anammat fascisternas lögner och gjort gemensam sak med NATO, EU, IMF, och borgerlig och socialdemokratiska politiker. Gång efter annan viker partiet ner sig och ger indirekt sitt stöd till nazistkårer, som terroriserar människor i Ukraina, kårer som har svenska nazister i sina led. Man pratar om humanism och solidaritet med håller tyst folkmord i östra selen av landet.

Nu befinner jag mig i det innerst av Ryssland och när jag frågar folk om Krim, får jag en blick som betyder “Är du dum eller ölänning?”. Krim är en del av Ryssland, har alltid varit och ska så alltid förbli. Allt annat är skitsnack.

Länkar:
Proletären:Allt om krisen i Ukraina

NT: Hyckleriet om Ukraina

NT: Krigsbrott i Ukraina

Jag borde länkat till Vänsterpartiets uttalanden, men de är så fega och servila att det är skamligt.
EXPO har också tittat på nynazister i öst, men intresserar sig mer för ett fåtal nassar på träningsläger med ryska ultranationalister än för Ukrainas regering och riksdag med allehanda brun- och svartskjortor.