Fredrik Wadström på SR är på G igång.
När SVT skulle visa Paul Moreiras film – Ukraina: Den Mörka Revolutionen – ville Fredrik att den skulle stoppas.
Nu har han åsikt om Oliver Stones intervjuserie. Putin ljuder, slirar på sanningen och kör det vanliga propagandistiska tugget. Därför borde filmen inte visas.

Jag tror Wadström är en övertygad russofob, han har en besynnerlig åsikt om Ryssland och har gått på västvärldens alla lögner och myter.

Det känns ju tryggt att en medarbetare på Sveriges Radio vill hindra vissa parter i stor- och världspolitiken komma till tals. Vet han inte hur många procent av alla programtid som domineras av program från USA och andra engelskspråka länder. Finns det en thriller, en actionrulle där fienden inte sitter i Moskva, heter Igor eller något konstigt påhittat ryskt namn.

Jag hittar en till som har konstiga idéer om Ryssland. Heja Jonas Sjöström … och skäms på dig!

Vi kommer aldrig att få höra hela historien och hela sanningen om krisen i Ukraina. Ryssland är den store boven och Ukraina de fina demokratiska makternas underland. Allt som skulle kunna visa på motsatsen, om Ukrainas grovhånglande med nazismen och övergreppen på den ryska minoriteten skulle enbart verka störande.

När det gäller, är åsikterna mer värda än fakta.