Vi är just nu i Amsterdam, Nederländernas huvudstad, mer eller mindre. Här är det cyklisterna som råder men jag ser ett problem.
Jag ser problem i Sverige, och det även hos mig. När jag kliver på min cykel, tar jag, likt en terrorist, på mig bombbälte och automatkarbin, bildligen. Folk som dräller planlöst (med sina huvudet nertryckt i sina idiottelefoner) runt på cykelbanan är lovligt villebråd. För mig.
Jag behåller såväl semtexen som AK47an när idioter på två hjul prejar mig från trottoaren när jag går till fots. Cyklar ska fan inte hålla till på trottoarer.
I Amsterdam fins det cykelvägar överallt och svettjontarna låter en veta att man ska fan inte uppehålla sig hur som helst på deras territorium. Däremot är det inte ovanligt att se trottoarer överfyllda med parkerade cyklar så man måste gå på cykelbanan, eller cyklister som gör höger- och vänstersvängar vid trafikljus där gående har grönt ljus, eller tom cyklar på gångbanorna.

Tittar på utrikesnyheter på någon lagom kanal på hotellTvn. En tyckare uttrycker sin förvåning över den brist på kontroll vi i Europa har på folk som flyter runt, emellanåt med onda planer. Hur, undrar han, kan terrorister färdas genom tio länder för att mörda tiotalet människor, färdas genom åtta länder igen innan de av outgrundliga orsaker fastnar i en poliskontroll i ett annat land och dödas när de försöker skjuta sig fria?
Jag skulle också vilja veta det.

Den svenska ID-kontrollen har ju kritiserats men den är för kränker människor, men det är ju tvärtom, den borde skärpas. När läget är som det är, när återvändande mördare och våldtäktsmän från den islamiska ISIS-sekten återvänder med svansen mellan benen är det bestämt att kommunerna ska ta hand om dem. Men va fan, dessa ynkryggar och, ursäkta mitt ordval, skithögar ur den högre skolan, ska ju ställas inför rätta för all den skit de orskat världen, inte pjåskas och curlas med. De här djuren ska bort från våra gator för all framtid.

Även om jag hyser djupaste förakt för det fega packet som förblindade av sina religiös vanföreställningar smiter “hem” till Sverige ser jag hellre en stolle med cykel på fel ställe i stan.