Nej, jag har aldrig antastat kvinnor. Några har, hoppas jag, sett mitt långfinger i backspegeln i bilen när de, istället för att hålla rätt på högerregeln, väjningsplikt, rondellkörning plockat med sina förbannade mobiltelefoner och missat mig och min cykel med millimetrar.
Fast fingret har farit upp när andra trafikanter skitit i reglerna, män och kvinnor eller någon annan av de 70-talet könsvariationer RFSL (eller om det var RFSU) har listat.

Att använda olika maktmedel att degradera och såra människor är motbjudande. När människor får utstå övergrepp måste samhällets alla resurser sättas till att ställa gärningsmännen till svars och få sina straff men ska en amerikansk skattesmitarsajt sköta det juridiska och agera polis, åklagare, jury och domare?!

För, hur kommer det sig att alla dessa “anmälningar” hamnar på allehanda utländska mediesajter och inte hos polis och åklagare? Har vi plötsligt fått så stor tilltro till drevet och pöbeln att dessa nu ska agera utanför rättsväsendet?
Män, det är mest män som anklagas, förlorar efter att ha hängts ut på Facebook och andra “sociala” medier, sina jobb och ställs, bildligen i skamvrån, utan en chans till en rättslig prövning. Gatans parlament får utöva sina juridiska makt igen.
Det var lite som med anklagelserna, några decennier sedan, mot män (pappor) som förgrep sig på sina barn. Självutnämnda experter satt i TV-sofforna och berättade hur många tredjedelar av barnen som var sexuellt utnyttjade, att mörkertalet var STORT och att barn inte kunde ljuga.

Nu upprepas det igen och jag undrar var i helvete alla dessa människor (kvinnor) som hänger ut män för saker männen gjorde igår eller för 20 år sedan, inte gick till polis.
OM de anmält männen då hade många av snuskgubbarna hamnat inför rättsliga instanser och samhället hade fått agera på ett annat sätt. Så på något sätt känns alla de här hashtagaktionerna som rena hämndaktioner. Vill man komma åt ett problem eller vill man bara ge igen?!

Lägg därtill alla kolumnister som ber kvinnor som, antingen de är för aktionerna eller ej, men som ej varit utsatta för övergrepp hålla käft för de vet inget om hur det är att vara våldtagen. Behöver jag ha fått en kulsvärm genom kroppen för att få ha en åsikt om massmördare. Jag behöver inte veta hur det är att ha blivit utsatt för övergrepp för att säga min mening.

Och män får givetvis sin del av ovettet, även om de inte bär någon skuld någonstans. Enligt “guilt by association” har alla män en kollektiv skuld till alla ogärningar en smärre grupp av män utför. Samma underbara argument som herrar Hitler, Stalin, Franco, Mugabe, Tse Tung med flera, använt för att bestraffa alla, även de som inte var med. Somliga av oss vill inte leva i ett Orwellskt fascist/socialistsamhälle där folk godtyckligt straffas för att de inte säger rätt saker, för att de inte tillhör rätt grupp.

Många tycker kvinnorna i #-kampanjerna är modiga men jag tycker det finns en feghet som i många fall bara har negativa och destruktiva konsekvenser och som inte gynnar ett rättssäkert samhälle.

Om någon gör dig illa – gå till polisen! NU!! Vänta inte tills du kan gömma dig i en anonym pöbelhop och ta ut en hämnd mot dem som var oskydliga!