Allt medan pöbelhopen i metoo-rörelsen kör på i bästa kulturrevolutionsstil tycks det vara besynnerligt tyst vad gäller orättvisorna i bostadspolitiken. Men ingen i Sverige, varken kvinnor eller män och än mindre media har simultankapacitet. Daesh mördar fortfarande människor i Syrien och Irak, de ukrainska fascisterna fortsätter kriget mot civilbefolkningen i östra Ukraina men nu är det 10-20 år gamla rumpnyp som är på tapeten och viktigare än allt annat.

Det är ett faktum att orättvisorna inom bostadspolitiken är groteska; de som hyr sin bostad subventionerar dem som äger sin och nu ska gapet och orättvisorna bli ännu större.
Regeringen kommer högst troligt få igenom nya skatteregler som innebär sänkta bolagsskatter för aktiebolag men minskade avdragsmöjligheter för låneräntor.
Det låter väl sjysst; skatteväxling helt enkelt. Gungor och karuseller – man vinner här och förlorar där, eller … ?
Problemet är att vissa företag betalar minimala bolagsskatter men har, pga sin verksamhet, mycket stora lån. Sådana företag hittar man främst inom två sektorer: bostadsbolag och energibolag. Alltså energipriserna kommer att stiga OCH hyrorna likaså, eftersom de minskade avdragsmöjligheterna måste kompenseras på annat håll – ökade intäkter.
Men bostadsrättsföreningar och villaägare drabbas väl av minskade ränteavdrag? Icke alls – de är ju inte aktiebolag och omfattas inte av de nya reglerna – tvärtom orättvisorna ökar IGEN, och ingen säger något. Det är ju dessutom en socialistisk arbetarregering (sic!) som driver frågan (efter EU-direktiv) och inget annat parti säger ett knyst. Jag letar febrilt på Vänsterpartiets hemsida – tyyyyyyyyyyyyystnad. Jag skäms!
Varför har man nu valt att lägga om skattereglerna? Kort – ett EU-direktiv som säkert ska gynna företagen och göra Europa till en starkare ekonomi. Men tänkte inte mutkolvarna i Bryssel inte på effekterna beslutet skulle få, då? Jovisst, fan gjorde man det. Man införde ett karensbelopp på €3.000.000, alltså ca 30 miljoner svenska pengar. Om man har ett sådant fribelopp är det inga problem längre men sossarna som ju alltid ska vara bäst i klassen vill ha ett fribelopp på 200.000 kr, alltså inte 1% av EUs fribelopp. Stupiditeten frodas uppe i vänsterkanten. Arbetarnas egna djävla parti vänder sina väljare ryggen. Om förslaget hade gynnat någon annan hade man kunnat förstå – ta från de fattiga och ge till de rika men här är det bara ta från de fattiga och öka klyftorna. Det finns inga vinnare. Det finns fan inga vinnare.

Vi får väl se om Vänsterns statliga byggföretag kan lösa problemet.
Jag har ett namn på ett sådant byggbolag: GLOVSTROYORG – Statliga ByggOrgansisationen, på socialistryska.

Någon tycker jag hugger för mycket på ett parti jag är aktiv medlem i, men ser jag inga reaktioner, tycker jag det är fritt fram …