LO skriver i en lång rapport om skolan. Jag bryr mig inte om mer än att konstatera – BRA!

RAPPORTEN (pdf)

På tal om skola, nu ska skolan bli digital …. eller mer digital. Det finns ju de som tror att ju fler ettor och, framför allt nollor, destu bättre soppa.
Har man inte fattat att datorer är hjälpmedel och verktyg har man en lång väg att vandra, och det är brant nedförsbacke hela vägen.
Jag fick uppleva det nya fantastiska läromedlet TV, när jag började läsa på Liköpings Tekniksa Högskola för ganska länge sedan. Hur bra var den metoden på en nollgradig skala, frågar jag lite retoriskt.
När jag kom att läsa matematik med en riktig lärare med en riktig svart tavla med kritor, eller om det var en whiteboard på Stockholms Universitet, var som att komma in i himmelriket. Det som var jobbigt och ogenomträngligt i Linköping med 7 underkända tentor, gav mig VG på första tentan i Stockholm.

Kan jag inte grunderna, spelar det ingen roll om datamaskinen är en 2, 4- eller 6-kärning 2-, 3-, 4GHz-maskin med 4, 8 eller 16MB minne.
Kan jag inte integrera, kan jag inte ryska ords böjningsmönster eller förstå hur religionerna förstårt vårt samhälle kan ingen dator i helvete sitta ner med mig och förklara.
Våra politiker har gett sig fan på att vi ska utmärka oss rejält. Kan man inte vara bäst – kan man ju sikta på att bli sämst.