Fick ta del av ett par väldigt underliga rapporter. Egentligen kände jag till det sedan tidigare men ändå …. jag blev så ställd.

Det finns människor som har fullt legitima skäl att vistas i landet. De har alla papper i ordning, tom sina identitetshandlingar. De har jobb eller studerar, allt enligt alla regler och lagar som finns och några till. Bland dessa människor finns även nyckelpersoner som är bärnade för vissa företag.
Problemet är att Migrationsverket har hittat pyttesmå avvikelser från reglerna. Någon har fått någon krona för lite i lön, haft en krona för lite på sitt bankkonto, haft en dag kortare semester och för detta ska de avvisas.
Det kan vara att en arbetsgivare dröjt med en löneutbetalning, skaffat fel sorts försäkring eller lämnat in fel papper för att en välutbildad behövd arbetskraft från fjärran land ska tvingas tillbaka.

Systemet är djävligt obegripligt, helvetes djävligt obegripligt.

Sådana här rubriker ska vi inte behöva se – de är en skam!
Expressen
Och tänk att det ska liberaler till att inse allvaret med det besynnerliga beteende på en av Sveriges sämst fungerande myndigheter:
Mats Persson (L) & Fredrik Malm (L)


Ska en myndighet jaga ett fåtal personer som genom minimala och tillfälliga misstag, ofta inte gjorda av dem själva inte till 100% uppfyller kraven för sina uppehålls- och arbetstillstånd?
Och om man väger det mot de tiotusentals människor som befinner sig illegalt i landet och trots detta har tillgång till många tjänster som sjukvård, skola och, vad jag förstått, i vissa fall socialbidrag (som inte heter socialbidrag).
Vi pratar människor som avsiktligt förstört sina identitetshandlingar, som inte har riktiga asylskäl, eller anför olika skäl för olika myndigheter, som presterar olika historier om sina bakgrunder och inte kan visa vilka de är, eller att de är de, som de utger sig för att vara.

Lägg därtill de hundratal IS-krigare som återvänt.

Kloka vettiga människor som kan vara en stöttepelare i samhället ska utvisas pga av petitesser medan folk som inte har något att bidra med, eller rentav kan utgöra en samhällsfara tas emot med öppna armar … WAKE UP!