Som om inte var nog med att FB diregerar direktreklam till användarna, håller koll på, inte bara användare utan löskefolk runtom planeten har nu avslöjats hur FB har släppt in räven att vakta hönsen, genom att tillåta Cambridge Analytica att använda FBs plattform för att registrera användare och använda den information man samlat in på direkt suspekta sätt.

Det som nu har avslöjats visar med önskvärd tydlighet hur de som väljer att stanna kvar på Facebook med kunskap om vad som händer i detta “förträffliga sociala” medium, egentligen stöder ett system närbesläktat med de förtryckar- och åsiktsregistreringssystem som beskrivs i böcker som 1984, Kallocain och Fahrenheit 451.

Att överlåta åt FB att sköta insamling av namnunderskrifter till gud vet vad är att acceptera ett system där rätten till den fria tanken och fria åsikten riskeras.

Varje sund människa som hyllar vår frihet och rätten att leva i ett öppet demokratiskt samhälle borde lämna FB åt sitt öde. Att stödja FB är att stödja ett fascistiskt system.

Några länkar:

Facebookskandaler kokar ner till en fråga: Vem litar du på?


Facebook and Cambridge Analytica: Just the tip of the iceberg.


#deletefacebook


Säkerhetschefen lämnar Facebook – som skakas av dataskandalen


Facebook-investeraren sågar Facebook – och varnar Amazon för att gå samma väg


George Soros dömer ut Facebook och Google – “en samhällsfara”


“It-jättarna visar stora likheter med tobaksbolagen – det kan bli deras fall”

Ex-profiler på Facebook och Google går ihop för att bekämpa vad de själva byggt