Signaturen Robert har tänkt till och skrivit något erbarmligt i insändarväg i tidningen Metro.
Han är ateist (Tjohooo!) men betalar kyrkoskatt men tyckar att de som fattat att religion är hatets förlängda arm i samhället och därför lämnat kyrkan borde betala för att vara lediga alla “kristna” högtidsdagar. Han som betalar kyrkoskatten anser att han pröjsat för att vara ledig medan vi andra KLOKA atister och antiteister borde jobba påsk, Kristi flygaredag osv.

Vad Robert inte fattat är att det finns ingen koppling mellan kyrkoskatt och ledighet. Man betalar kyrkoskatt för att präster och prelater ska kunna rabbla på latrin och kräkiska, inte för att vi ska vara lediga.
Och vi som hatar religion kanske ser Kristi flygaredagen som en helgdag tillägnad den infamösa negerbollen och långfredagen tillägnad det lika kränkande Wienerbrödet osv …
Det finns ju för fan ingen korrelation mellan religion och helgdagar längre. FATTA!