ATT SD skulle gå framåt var bara väntat. Fast ger man sig in i ett spel där motståndaren bestämmer spelreglerna är loppet bara kört. Eller som man säger:
Man kan aldrig vinna en diskussion med en idiot; idioten drar ner dig till sin nivå där han vinner på sin större erfarenhet.
Därmed inte sagt att sverigedemokrater är idioter, men mer erfarna och beredda inom deras specialämne – invandringen. Och det går liksom inte att bemöta SDs argument för mindre invandring med att vi behöver öppna gränserna ännu mer. Även om invandringen inte är en ödesfråga för gemene man, har den frågan seglat som ganska väsentlig för många människor. När SD har “enkla” fix på denna fråg som de flesta verkar bry sig om (att bemöta) och inte tar upp de punkter på SDs partiprogram som innebär direkta försämringar för medborgarna är loppet liksom kört.

Sedan kan man undra över varför Vänsterpartiet i Vänersborg tappar men en titt på valresultatet ger en hint.
Valet 2010 gav (V) 8 mandat; ett resultat som helt kan förklaras med Arenan och missnöjesröster. Fyra år senare hade man tappat två mandat och nu, 2018, ser det ut som man tappar två mandat till.
Jag kan inte annat än se det som att vi tappar de missnöjesröstare som röstat på oss tidigare, till SD. Jag är inte förvånad om vi under senaste mandatperioden uppfattats som ett grinigt och bakåtsträvande parti med nej-sägare. Det måste ha varit svårt att se oss som ett progressivt parti som velat leda utvecklingen i kommunen.
Lägg därtill att många som röstat på SD i riksdagsvalet troligen också röstat på SD i kommunvalet.

Hursomhelst, det har blivit en djävla röra av allt, både nationellt och lokalt. Hur fan ska vi kunna få en samhällelig utveckling nu?!