Och vad gör man då?

Jag har väl alltid tyckt att konflikter är jobbiga, vilket jag delar med miljoner med-medborgare. Men samtidigt och ingenting kan vara värre än att ligga död på sitt vardagsrumsgolv, kan ju konflikter eller rättare konflikthantering inte vara så hemska, eller?!

Det finns ju konflikter man aldrig sett till att lösa. Man sopar under mattan, lägger locket på och så kör man på som man alltid gjort, skygglappar på och en slav som sitter vid fotändan i guldvagnen man körs runt på som blivit informerad om att ständigt påminna “kom ihåg att du är odödlig”.

Väljer man att inte se problemen, att kväva kritiken och kraven på att rensa luften, har man också signerat ett avtal som säger – Du har valt att inte hålla rent, du har valt att gömma undan skiten, nu har du accepterat att få samma skit slängd på dig närsomhelst och hursomhelst.

Att inte välja är också ett val. Det valet innebär konsekvenser.