… var har ni er?

Alltmedan DDTs senaste CD snurrar passar jag på att skriva lite om våren.

Första maj var igår och om man nu hade gått på (S)-politik kunde man då ställt upp med plakat som meddelade att …


eller


eller

… hade man fått gå med då?? Det är ju de här frågorna vår socialistregering vill
driva.

Lite märkligt med en socialistregering som driver borgerlig politik smiley .

Efter fem månader och lite telefonsamtal av typen “Din plats i kön …” fick jag till slut beslut om bostadstillägg. Och nu när jag har ett besked inser jag att jag skulle haft råd att bo kvar i vår gamla lägenhet … DOOOOH!smiley

Och så var det BOMÄSSA i Arenan. Jag hade gratisbiljetter och besökte mässan både på fredagen (lite folk) och lördagen (mycket folk), provade vin, whiskey, korv, ost och lakrits.
Noterade att (V)i inte var representerade i år heller. Jag kan inte erinra mig att vi som var djupt engagerade i bostadsfrågor fick något erbjudande förra året. I år var vi definitivt inte på plats.
Skit, samma, det fanns en hel del att göra, se och många att prata med.
Vänersborgsbostäder hade ett hörn med andra byggare på Holmängshage – KUL!

En av Sector Alarms säljare fångade in mig men jag ville bara ställa några frågor och när det stod klart att jag inte tänkte pröjsa 500 spänn för deras larm blev säljaren uppenbart skittvär. SÅ oproffsigt!smiley

Helt annorlunda mottagande fick jag av den markisfirma från Vänersborg. Jag hade ett långt samtal med en representant (högste chefen?). Frågan var firmans belägenhet på Vassbotten och hur man såg på att göra ön till en stadsdel med bostäder. Här var det bara att inse att det där med översvämningsrisk och ferrokrom i marken är skitsaker att lösa medan företagarna, i många fall tycker de har bäste läget.

Bästa läge för Systembolaget är i korsningen Sundsgatan/Residensgatan tycker många affärsinnehavare i centrum. Nya butiken är ju visserligen stor och bra men att flytta ut till Trenova gynnar ju inte centrumhandeln precis. Inte heller verkar det finnas ett naturligt sätt att knyta ihop Trenova och Centrum, och kanske det är dags att titta på att binda ihop Centrum med Sanden med en bro över hamnkanalen.

*) DDT är Rysslands absolut största rockband. Det har i olika konstellationer, men alltid med sångaren och textförfattaren Jurij Schevchuk, hållit sedan 1980. Gruppen är känd för sin fantastiska lyrik och Jurij kanske kommer att bli lika stor som Pushkin. Dessutom har man tagit sig före att med musiken kämpa mot etablissemanget, man har haft dialoger med självaste Putin och jag är övertygad att gruppen har nått oändligt mer med sin kamp än grupper som provocerar fram repressalier från de styrande enbart för att få “hjältinnestatus” i väst.

Lyssna på Kärleken Är Inte Förlorad