Jag har spanat en del på videor på Youtube (trots att det är en googletjänst) och som handlat om Flat Earthists (folk som tror jorden är platt) och deras komplett vansinniga teorier.

Det går att avfärda dessa foliehattar med att de är få, de har idiotiska idéer som ingen tror på och de utgör ingen fara för samhället.
Tjosan, säger jag. Det finns små grupper som fått stort utrymme i media, som har fått många att lyssna och som därmed fått en chans att påverka “de som bestämmer”.

Vi hör om ett hotande abortförbud i en av USAs delstater, där abortförbud råder redan i en del delstater. Det är inte rimliga och sunda argument som ligger grunden för dessa förbud utan starka påtryckningar från dessa små grupper av idioter som ingen lyssnar på.
Och hur har vi det här i landet där Sverigedemokraterna .. nej, jag menar Kristdemokraterna – det är inte lätt att skilja dessa två ytterlighetspartier från varandra, de har ju samma sunkiga människosyn – och horder av religiösa sekterister strider hårt för att driva igenom sina bisarra idéer.
Och tänk på vaccinvägrarna, vilka också verkligen fått sina 15 sekunder i rampljuset.

Det som förenar alla dessa grupper är bland annat en total misstro på vedertagen och väl verifierad vetenskap, våra mänskliga rättigheter och rätten till oss själva. Man vägrar godta fakta och presentera sin egen, vilken är, i bästa fall misstolkningar eller förvrängda versioner av de vedertagna vetenskapliga formlerna. När man överbevisas skriker man högt om att man är förföljd av Medicinalverket, NASA eller hemliga inom- eller utomjordiska regeringar. Foliehatten sätter man på så ofta man kan.

Märkligt är att vaccinvägrarna, ena stunden hävdar att polio- och tbc-vaccin är verkningslösa utan dödar människor men kan i den andra rekommendera rent humbug och kvacksalveri som homeopati och silvervatten.

De religiösa extremisterna hänvisar till en samling skrifter som en samling biskopar valde ut och plockade ihop på 300-talet. Vi vet inte om deras inbördes ordning i samlingen, kallad bibeln, är rätt och rimlig, vi vet inte om deras syfte är att ge dagens stollar rätt att tvinga på vanliga människor tokigheter, slumpmässigt plockade ur denna skriftsamling, vi vet ALLRA MINST om dessa skrifter är dikjterade av en god och allra minst, vi vet inte om det finns en gud.

Så,ska vi styras av folk som har vanföreställningar, som tror på konspirationer, som förnekar vetenskapen
.
Kort: SKA VÅR PLANET STYRAS AV IDIOTER?