Jag skulle ha suttit av mitt sista möte som medlem i den exklusiva kommunfullmäktigeklubben, men min anmälan om ett tack-och-adjö och åsikten om från vilket datum/klockslag den gällde gjorde att jag fick sitta med som vanlig sketans åhörare.
Skälen till varför jag inte ville sitta med blev väldigt tydliga i onsdags.
Det var mycket snack om saker som inte hade med ärenden att göra. För minsta lilla skitsak skulle man ha replik, och istället för att låta SDs representanter få stå i talarstolen med brallorna nere, var man tvungen att visa att det var så.
Det är tydligen svårt att förstå att när man sitter med ett fåtal mandat, att ens förslag har svårt att gå igenom, men det där måste man bara acceptera. Det kallas parlamentarisk demokrati. En väg att komma runt problemet är genom samarbete, genom att samtala med de som har en avvikande åsikt.
Det är en naiv tanke att kf ska vara en sorts boxningsarena där man kan platta till motståndarna (från betongpartierna) med eleganta och väl formulerade fraser, men så bygger man inte ett samhälle.
På tal om att bygga samhälle: ÄNTLIGEN gick det igenom att man gör en plan för Östra Mariedal. Att ständigt försöka hålla en skogsdunge utanför planarbetet är fan inte utvecklande. Folk måste bo någonstans och om alla intressegrupper ska få bestämma skulle vi vara tillbaka på stenåldern.
Jag förstår inte den trista djävla attityd att vi inte ska utveckla kommunen. Det är lite som vi säger i Apatikerförbundet – Gör slag i saken, men inte nu … (och inte i vår kommun)

Så nu slipper jag sitta där i utvisningsbåset och höra och se ändlösa och fullständigt meningslösa försök att styra kommunen. Vad fan ska jag hitta på nu då???

Jag skulle ju kunna lära mig spela på den “äkta” Stratan jag byggde ihop förra sommaren:
Om jag nu får svårt med fingersättningen och spelar massa FIS-moln istället för B-dur kan jag köra pekfingervalsen på mina (hittills) ej färdigbyggda syntar:
Om jag nu tycker det är så kul med fingerpill kanske jag ska återuppta korsettsömnaden. Jag har ju mer tyg än vad som krävs för att klä in sessionssalen … den finns ju inte längre, av någon orsak …
Eller kan jag blåsa liv i lite ofärdiga rörförstärkare:

Eller kompletterar jag min samling av analoga kameror. Jag har ju massa film som jag måste använda upp. Bästföredatum var nån gång 1988 ….
(Det fattas en rysk Contax och jag skulle visst köpa en Voigtländer Vito IIa också).

Moderaterna ville tydligen inte ha mig i ABVB men jag fick en plats i det kommunala fastighetsbolaget, ett bolag som tydligen har direktstyrts från politiken. Det förklarar den besynnerliga återvinningsanläggningen i Vargön (den borde säljas av för att inte strida med gängse kommunallagar).
Jag ger det här uppdraget en chans så får vi se var vi hamnar.

I will not be back…. kanske …