Nu har Vladimimir V Hitler oprovocerat anfallit ett suveränt och demokratiskt grannland. Jag vet inte om det var väntat eller ej men helt uppenbart att Rysslands egen lill-Hitler har tappat all kontakt med verkligheten.

Man kan ju lätt tro att Putler, som han menande kallas, var avundsjuk på ukrainarna som fått lov att bo i ett land med positiv tillväxt, demokrati och de flesta av de mänskliga rättighet, medan ryssarna tvingats bo i en demokrati där minsta invändning kan leda till år i fängelse, eller om man väljer att utmana ledningen och 168-centimetersmannen (Putin är en liten fegis och måste bära “norrbackadojjor” för att komma upp några cm) har mer än en gång gett sig på oppositionella, direkt eller via ombud. Navalniy är ett av de senaste offren, men vi minns den fula mordet på Litvinenko och mordförsöket på Skripal och hans dotter. Den tjetjenske terroristen Kadyrov hjälpte Putler genom att mörda Boris Nemtsov och den undersökande journalisten Politkovskaya.

Men nu skickar han, ofta oförberedda, unga män in ett främmande land under förespegling att man ska avnazifiera landet, vilket är lite märkligt när Putin har sitt egen nasse-gång, Putins Angels och dessutom verkar återställa en annan mördare – Josef Stalin – på tronen. De som försöker kartlägga Stalins massmord fängslas.

Russian President Vladimir Putin, left, speaks with the leader of Nochniye Volki (the Night Wolves) biker group, Alexander Zaldostanov, also known as Khirurg (the Surgeon), right, as he visits the group’s club en route from Sevastopol to Yalta, in the Crimean Peninsula, Ukraine, Thursday, July 12, 2012. (AP Photo/RIA-Novosti, Mikhail Klimentyev, Presidential Press Service)

Men det som är dystert är att ryssar (i Ryssland) aldrig fått höra sanningar utan hänvisats till Putivisionen, alltså statliga TV-kanaler där lögner och, i bästa fall, halvsanningar, presenteras för ett folk som successivt hjärntvättats något vi hör när mannen/kvinnan på gatan uppenbarligen svalt krok, sänke, flöte och metspö samt fiskaren och hans båt.

Värst är när ryssar i förskingringen, valt att skaffa sin “information” via ryska TV-kanaler och inte nyttja det faktum att de lever i demokratiska länder med fria och ofta neutrala massmedier. Om man nu tycker att Putler är så bra och alla hans dårskaper är så briljanta, varför då inte återvända och till och med skicka sina barn att strida mot demokraterna i Ukraina???

Slutligen, FEGISAR, DJÄVLA FEGISAR!!!!! Mitt betyg på Vänsterpartiet som motsatte sig det militära stödet till Ukraina. Är det så att även SOCIALISTISKA (V) lever kvar i socialisttidens Sovjetunion, på samma sätt som Putler lever kvar i den eran??

Men (V) har tappat bort sig självt. Det tramsiga “stödet” till hyresgästerna i somras där man i sitt spel för gallerierna hade åsikter om nån skitsak som inte skulle drabba någon egentligen och sedan Dadgostars sanslösa krav på våra demokratiska principer för att stödja en ny statsminister.
Nu hör vi Dadgostar tramsa om pensionerna. Jag vill gärna ha höjd pension, men då ska det FAN vara pension och inte något trixande med diverse bidrag.

Men nu stöttar vi Ukraina, och om Vänsterpartiet kan ändra riktning och visa lite djävla solidaritet, skulle saker kännas så mycket bättre!