Jag läste en, inte så lite konstig, rubrik i Vänersborgare: Skogen skövlas i Mariedal.
Skövlas?! Ska en tidning skriva så, även om tidningen inte är särskilt opolitisk. Eller betyder “skövla” att man förbereder för för utveckling av kommunen?! Jag tror det är så man ska tolka det hela; Vänersborgs kommun (politikerna) har ÄNTLIGEN bestämt sig för att bereda för inflyttning av nya medborgare som kan betala skatt och bidraga lite till det ekonomiska kaos som råder i vår kommun. Detta görs genom att bereda för nya tomter där människor ska kunna bygga hus.

På samma sätt är det tryggt att man också börjat titta på Sanden eller Vassbotten. Det här är ju premiumläge för nya medborgare som har nära till stationen för att pendla till jobb i Göteborg och vi alla får en fin ny stadsdel att vara stolt över.
Att det inte är alldeles okomplicerat är ju självklart men inga av de problem som lyfts fram är olösliga, varför man kan undra om det ligger andra skäl till att somliga så envetet strävar mot denna utveckling av vår stad och kommun.

Om något annat.
Jonas Sjöstedt blev räddad i sista stund. Det hade inte sett vackert ut om hans socialister hade nödgats samarbeta med sverigedemokraterna för att få bort en (alldeles oskyldig) arbetsmarknadsminister. Vi har inte haft en fungerande arbetsförmedling på årtionden. Blott några enstaka procent av alla jobb förmedlas av arbetsförmedlingen, vilken mest verkar syssla med att bränna pengar på ingenting, föra statistik och KONTROLLERA. Vadsomhelst som skulle kunna sätta blåslampa på denna dyra myndighet måste ju bara bli bättre.
Att vi har denna bedrövliga myndighet är ju ledsamt, och att inte (V) protesterade och krävde ministrars huvuden på fat när man skulle stänga ner kontoren i de mest utsatta delarna av landet visar väl bara på att vänstern inte bryr som om utsatta människor.

Jag var på årliga pacemakerkontrollen för två månader sedan. Helt uppenbart hade mitt hjärtat betett sig illa; flera perioder av hjärtflimmer var registrerat och PM-sköterskan hade initierat NÄLs hjärtläkare att justera mina mediciner och meddelat vårdcentralen.
Nu borde jag blivit kallad till hjärtsköterskan på mitt årliga besök, vilket bland innebär förnyelse av mina mediciner vilka brukar ta slut så här inför julen. Men ingen kallelse och jag kommer liksom inte till att meddela att jag vill ha kontakt. Med de nya medicinrekommendationerna från NÄL vill jag inte tilltvinga mig recept på de gamla – för att sedan köpa ut de nya; så djävla mycket pengar har man inte med en baspension.
Dotterns sambo, som är operationssköterska, tror att svensk sjukvård kommer att privatiseras. Jag tror den kommer att förstatligas men uppenbart är ju att regioner och landsting inte kan sköta sjukvården och det tror jag man kan skylla den på politiska styrningen till 100%.

Dagens TV-tips: Korrespondenterna om hur man klarar djupa kriser: SVTPLAY

Nu är det snart jul, men det tänker jag nog skita i. Får jag bara min rökta ål, lite prinskorv, Janssons, några köttbullar och en god snaps är jag nöjd. Och så en skön rysk komedi med jultema (nyårstema).