Kvällsmaten uppäten och vinet till densamma uppdrucken. Tyvärr var potatisen i min laxpudding lite “al dente”.
Så vad gör man nu?? Goda drycker och andra lagret på Aladdinasken??

Något chokladgodis blir det inte men lite goda drycker som rysk mjöd och en flaska fatlagrad stout. Ölen kan säkert vara god men kommer aldrig, det vet jag redan, upp i samma nivå som Goose Islands Country Bourbon Stout. Fast det kanske är att förvänta sig för mycket och liksom tro att det måste vara Maseratikänsla när man pressar upp sin Peugeot 206 GTI i 150 på Södergatan … (just kidding)

Jag har just avnjutit (de sista 2/3) av en amerikansk julfilm. Det är mycket av den sorten just nu. Det är jultomtar som inte vill vara jultomtar. (Varför i h-e måste Saint Nicolaus heta Santa därborta i Trumpland??) Det är gamnla suputer eller hemlösa skäggiga gubbar som plötsligt blir SANTA (djävla SANTA!!!).

Kvällens film var söt, eller ska jag säga mycket söt, lite som amerikansk läsk – 97% socker och resten smakämnen och ev lite vatten. Fast den gick ju att titta på och det gick ju att pressa fram en tår eller två ändå.

Som alternativ till söta (och emellanåt sliskiga) amerikanska julfilmer, kan lite annat till uppesittarkvällen. Vi tittar vad gamla hederliga Mosfilm – Moskvas statliga filmstudio bjuder på. Notera att filmerna finns med engelsk text.

En udda komedi med ett definitivt speciellt slut.
12 Stolar ((komedi) – https://cinema.mosfilm.ru/films/34332/  

En ganska vemodig historia med en del tragikomiska passager.
Öknens vita sol (drama) – https://cinema.mosfilm.ru/films/34643/  

Detta är Rysslands variant av Grevinnan & Betjänten. En riktigt rolig film. Ödets Iron (romantisk komedi) – https://cinema.mosfilm.ru/films/35162/  

Gillar man lite lagom knasiga komedier, är det denna man ska se.
Armar av brillianter (komedi) – https://cinema.mosfilm.ru/films/35142/  

Ännu en, och kanske den bästa av alla komedier. Den kan man se otextad.
Operation Y och andra händelser (komedi) – https://cinema.mosfilm.ru/films/35282/  

Ett fint drama som definitivt fuktar ögonen.
En station för två (drama) – https://cinema.mosfilm.ru/films/35146/   

Sådär, det var ett par av mina favoritfilmer från vårt östra broderland. Nu måste jag diska och planera för kvällens dryckesorgie.