Orden kommer från Angelo Branduardi, den fantastiske italienske musikern, barden, sångaren, spelmannen.

Nu vänder vindarna, nu vänder tiderna …

Tänk om världen vaknar upp tre dagar och alla människor på denna dystra planet fattat vad vi gör mot varandra och mot vår värld.

Vi satt en gång på en pizzeria på Stromboli, en av de vulkanöarna utanför Italiens kust och med en aktiv vulkan. Vi kom att prata med ett par holländare och jag sade en av väldigt få fraser jag behärskar på italienska: Io sono nato livero (Jag är född fri), varvid en äldre dam från grannbordet vände sig mot mig och frågade: Vero? (Är det sant?).
Vad svarar man då?? Non!

Så länge det sitter folk över oss och låter våra tillgångar, vår energi, vår hälsa sippra uppåt, inte nedåt, kommer man aldrig att vara fri. Och inget kommer att ändra på det. Vi har ju sett hur tom en progressiv (sic!) ideologi som socialismen förslavat folk och tom sugit ut massorna.

Så om tre dagar ett nytt år – ett råttans år. Och hur finurlig och påhittig råttan än är, kan han bära på pestbakterier, på samma sätt som årets gris kunde bära på svininfluensa. Inget kommer att ändras. Det är bara att kasta alla nyårslöften åt helvete och inse att inget kommer att förändras.

Hursomhelst, jag kanske investerar i en god köttbit, gör mig en god potatisgratäng och avnjuter ett gott vin (från Sicilien – för dem som gillar mustiga viner men tycker att en Amaro är för dyr ska kolla de sicilianska vinerna gjorda på Nero d’Avola). Jag får sätta mig i soffan och i splendid isolation njuta god musik för att till tolvslaget rigga upp min sovjetkamera med trådutlösare och försöka fånga fyrverkerierna på natthimlen. Det är bara svartvit film i kameran men skit samma.

Man är ju bara en liten man i ett hörn av himlen …

Nu vänder vinden, nu vänder tiderna …
en liten man i ett hörn av himlen …