Sådär, då har den högst smittsamma och oerhört dödliga coronainfluensan drabbat världen.

Som vanligt när man bor tillsammans med sina djur, äter vad sjutton som helst och tränger in i områden där bara vilda djur tidigare härskat, får det konsekvenser; i detta fall en influensaepidemi.

Mycket skit kommer från asien: Asiaten, HongKong-flunsan, Fågel- och Svininfluensan, SARS, LARS, MERS …. Och mycket kan hänföras till djurhållningen.
På samma sätt har otäcka sjukdomar som Ebola, Marburg, Lassa med flera kommer från urskogarna dit människan berett sig tillträde.

Jag är ganska isolerad i vanliga fall och är inte mer isolerad nu men försiktig. Ett gott råd jag mötte hos min favoritläkare på Youtube, Dr Bob. Robert, som han heter, bemöter idiotin från ett plattjordiska sällskapets idioter (jag kallar dem idioter för att de inte kan lyssna och göra egna observationer/experiment). I en video hade han ett kort inlägg från en kollega som hade tre ord att ta åt sig:
ALERT, NOT ANXIOUS!

Videon var gjord i januari, men rådet kan man följa än idag fast jag anar att fler folk tycker att Facebook är en bättre källa till god information och relevanta fakta än SVTs nyhetsprogram och olika myndigheter, även om man även här börjar tappa greppet. Daglig coronauppdatering verkar lite överspänt för vad är det som drabbat oss?!

Folk hordar pasta och dassapapper, men varför? Kanske man har fördjupat sig för mycket i FBs fake news och grupper som sprider konspirationsteorier och vill skapa kaos och anarki i samhället och bereda väg för dem som är bättre navlade att styra landet.

Bilden hämtad från Expressen

Pastan och toapappret räcker till oss alla och om man inte tänkt att isolera sig ett halvår och använda pappret till båda ändar av matapparaten finns ingen anledning att tömma affärerna. Fast gillar man a-socialt beteende, why not?!

Vad jag fattat är smittan dödlig, men i Sverige är säsongsinfluensan dödligare (hittills) och ingen är väl så djävla dåligt funtad att han går till jobbet, teatern, bion, åker buss, tåg, flyg, tunnelbana med vanliga flunsan och 40 graders feber?! Skulle man göra det med coronan?
ALERT, NOT ANXIOUS!
Visst, man kan inte ta en förebyggande spruta, det finns ingen bot (det finns det inte mot förkylningar och årliga flunsan heller) utan man blir sjuk.
Jag är fullt införstådd med att folk med en snorkråka i snoken gärna tar sig till akuten för att kräva att få bli testade men, unga människor (vilka är de som har snorkråkor i snoken oftast) klarar skiten lättare än den som är gammal och multisjuk.

Jag lever efter devisen ALERT, NOT ANXIOUS!, jag har inte hordat vare sig det ena eller det andra. Jag håller mig från folksamlingar (har alltid gjort) handlar när mjölk och fil tar slut. Det positiva är det låga bensinpriset och att de ofta är tomt här och där. Man kan skoja med folk och låtsas få hostattacker och man kan definitivt håna (kränka) dem som fallit för fake news och FB-hysterin och tror zombieapkallopsen är här.

Jag störs mest av att jag inte fick se Vetenskapens Värld i måndags då man skulle rulla ut dessa djävla “Veckans Uppdatering av Dödsviruset” på TV.

ALERT, NOT ANXIOUS!

VAKSAM, INTE PANIKSLAGEN!